Nye afsløringer i sagen om Blekingegadebanden

31. okt 2008
Forfatteren og journalisten Peter Øvig Knudsen har fået agtindsigt i dokumenter, der afslører nye detaljer i sagen om Blekingegadebanden.

De nye afsløringer peger på, at Justitsministeriet med vilje undlod at efterforske en sag, der kunne have ført til optrævlingen af Blekingegadebanden år før det fatale røveri i Købmagergade, hvor en ung politmand blev skudt og dræbt.

Peter Øvig Knudsen har fået agtindsigt i dokumenter på den danske ambassade i Frankrig, der afslører, at Justitsministeriet ikke ønskede to palæstinensere, der af Lyngby Politi var mistænkt for at stå bag et bankrøveri i 1983, udleveret til Danmark.

Af notatet fremgår det, at Justitsministeriet ville "græde tørre tårer", hvis ikke de to palæstinensere kom til Danmark, oplyser DR.

Som følge af beslutningen blev efterforskningen af røveriet i Lyngby stoppet. En handling, der formodentlig forhindrede en afsløring af Blekingegadebanden allerede i 1983.

Sagsbehandler på sagen tilbage i 1983 var fuldmægtig Henning Fode, der siden har været chef for PET samt rigsadvokat. Han har i dag ingen kommentarer til notatet.

-Newspaq

faktaboks