Majbrit_Berlau__n__stformand_2376-1200px
Der skal penge på bordet, så de helt almindelige lønmodtagere, der har fundet sig i krænkelser og uønsket adfærd og har vendt skamfølelsen og bebrejdelserne indad, kan få hjælp, lyder det fra Majbrit Berlau, næstformand i FH. Foto: Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

Lavtlønnede oplever mere seksuel chikane end højtlønnede

13. nov 2020, 12:00
Godtgørelsen for seksuel chikane skal koste op mod 12 måneders løn. Dertil skal Arbejdstilsynet oprustes i kampen mod seksuel chikane på arbejdspladserne, hvor særligt forebyggelse af seksuel chikane over for unge skal i fokus, mener FH. Beskæftigelsesministeren er klar på at mødes til forhandlinger.

Indtil videre har sager om sexisme og seksuelle krænkelser primært kredset sig om kendte og medievante personer og brancher.

Men ny undersøgelse peger på, at seksuelle krænkelser først og fremmest rammer de lønmodtagergrupper, der står længst væk fra rampelyset. Dem, der har de laveste indkomster og korteste uddannelser.

LÆS OGSÅ: Derfor trives krænkelser i nogle fag og ikke i andre

Ud af de 77.000 lønmodtagere, som hvert år udsættes for seksuel chikane, oplever de fattigste 10 procent syv gange så meget seksuel chikane som de rigeste 10 procent. Det viser nye beregninger, der er baseret på tal fra det Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Og de lavestlønnede lønmodtagere har hårdt brug for hjælp, mener Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), der nu kræver ny og hårdere lovgivning på området i forbindelse med de forestående finanslovsforhandlinger. 

 LÆS OGSÅ: Enhedslisten: Styrk arbejdsmiljøet med en milliard over fem år

- Hvis hele den danske #MeToo-bølge skal føre til reelle forandringer, så er det altså ikke nok, at man politisk erkender problemet. Så skal der lovgivning og penge på bordet. Så vi også kan hjælpe alle de helt almindelige lønmodtagere, der har fundet sig i krænkelser og uønsket adfærd og har vendt skamfølelsen og bebrejdelserne indad, siger Majbrit Berlau, der er næstformand i FH, til Politiken fredag.

12 måneder løn i godtgørelse

Derfor vil FH nu have politikerne på Christiansborg til at mangedoble den godtgørelse, som krænkede lønmodtagere har krav på. En godtgørelse, der i dag begrænser sig til et beløb på maksimalt 33.000 kroner. Står det til FH, bør det for fremtiden koste arbejdsgivere op til 12 måneders løn, hvis en medarbejder bliver udsat for seksuel chikane.

Foruden et hævet godtgørelsesniveau vil FH også styrke incitamentet til at forebygge seksuel chikane med et ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’, hvor ligebehandlingsloven skal ændres, så arbejdsgiver fremover skal hæfte for chikane, der udøves af kollegaer, kunder eller klienter, medmindre arbejdsgiveren kan bevise at have forebygget seksuel chikane tilstrækkeligt.

LÆS OGSÅ: Sådan redder vi flere fra stress, chikane og mistrivsel

Derudover ser FH gerne, at man på den kommende finanslov finder flere midler til Arbejdstilsynets indsats mod seksuel chikane, ligesom der skal etableres et særligt fokus på forebyggelse af seksuel chikane overfor unge mennesker på arbejdspladserne.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger til Politiken, at han er klar til at mødes til forhandlinger med fagbevægelsen og arbejdsgiverene, hvor han vil drøfte godtgørelserne, arbejdsgiveransvaret og en styrkelse af Arbejdstilsynets arbejde med seksuel chikane.

FH's fem krav til forandring

  1. Styrk incitamentet til forebyggelse med ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’.
  2. Hæv godtgørelsesniveauet i sager om seksuel chikane til op til 12 mdr. løn.
  3. Styrk Arbejdstilsynet på finansloven, så de kan udføre en særlig indsats mod seksuel chikane.
  4. Særligt fokus på forebyggelse af seksuel chikane overfor unge på arbejdspladsen.
  5. Mere præcis kortlægning af omfanget af seksuel chikane.

Kilde: Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.