20131230-072745-L-1920x1393we
Det har hidtil været populært for fag i industrien at benytte sig af arbejdsfordeling. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Ny TR-undersøgelse: Arbejdsdeling er populært i industrien

7. okt 2020, 06:00
En ny undersøgelse fra Dansk Metal viser, at 11 procent ønsker at bruge den nye arbejdsfordelingsordning. Tidligere undersøgelser viser, at arbejdsfordeling ofte er populært i krisetider.

Den nye aftale om en midlertidig arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked bliver brugt.

Trepartsaftalen trådte i stedet, da lønkompensationsordningen udløb i slutningen af august.

LÆS OGSÅ: Yderligere 650 SAS-ansatte presses ned i løn

Ordningen, hvor man kan dele arbejdet mellem medarbejdere i stedet for at fyre nogle af dem, er populær for brancher i industrien.

Forbundet Dansk Metal har lavet en undersøgelse blandt deres tillidsrepræsentanter, hvor cirka 500 har svaret. Den viser, at 11 procent af deres arbejdsgivere forventer at bruge ordningen.

- Det viser os, at det er vigtigt med en ordning som arbejdsfordelingsordningen for virksomheder, der har oplevet nedgang. På den måde kan ordningen holde hånden under arbejdspladserne og minimere fyringer, fortæller cheføkonom i Dansk Metal Thomas Søby til A4 Arbejdsliv.

Det har været tydeligt, at industrivirksomhederne stadig har brug for en hjælpende hånd, når nu lønkompensationsaftalen udløb
Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal

Aftalen betyder, at medarbejdere kan deles om en stilling. I den periode hvor medarbejderen ikke får løn, får han eller hun dagpenge. Det er et supplement til den almindelige arbejdsfordeling. Forskellen er, at medarbejderen får 120 procent i dagpenge, og at der ikke er krav om, at medarbejderen skal søge job i perioden uden arbejde.

Thomas Søby mener, at ordningen er nødvendig.

- Det har været tydeligt, at industrivirksomhederne stadig har brug for en hjælpende hånd, når nu lønkompensationsaftalen udløb. Der er stadig en høj grad af usikkerhed i økonomien, og det sætter begrænsninger i investeringsvilligheden og innovationsevnen. Vi ser meget gerne, at der snart kommer gang i teknologien og i den forbindelse er det nødvendigt med en arbejdsstyrke, der bliver på arbejdet, siger cheføkonomen.

Danmark har den højeste jobomsætning

Thomas Bredgaard er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet. Han fortæller, at arbejdsfordeling ofte har været brugt inden for industrien.

- Jeg kan ikke sige, om 11 procent er meget eller lidt. Ordningen er så ny, så vi har ikke har noget reelt sammenligningsgrundlag. Men jeg kan fortælle, at den oprindelige arbejdsfordelingsordning især har været brugt af industrivirksomheder, fordi det er disse, der har haft pludselige omsætningsskift, forklarer han.

I et notat, som Thomas Bredgaard har udarbejdet i november 2019 for European Centre of Expertise (ECE), ses det, at det var industriens område, der benyttede sig af 80 procent af alle arbejdsfordelinger fra 2008 til 2018. Det ses også, at ordningen især blev benyttet i krisetider. I 2009, da finanskrisen var sit højeste, var der således mere end 30.000 på arbejdsfordeling om året. Mens det i 2018 blot var 2.000 personer om året, der var på ordningen.

Thomas Bredgaard understreger, at arbejdsfordeling reelt er i modstrid med flexicurity-modellen på det danske arbejdsmarked. Modellen gør det nemt for arbejdsgiver at fyre og hyre, samtidig med at lønmodtageren har sikkerhed i dagpenge. 

LÆS OGSÅ: Direktør har reddet 11 ansatte ved at bruge arbejdsdeling

- Derfor er det ikke historisk set en meget brugt ordning. Danmark er et af de lande i Europa, der har den højeste jobomsætning. Vi ligger på niveau med England og USA. Jeg tror dog ikke på, at den nye arbejdsfordelingsordning vil skade flexicurity, da det er en midlertidig ordning.

Den ny arbejdsfordelingsordning udløber ved årsskiftet. Men Dansk Metal har allerede foreslået, at ordningen forlænges efter nytår.