Ny SASstil knækker stewardesserne

15. jul 2013, 15:55
Stewardesserne i SAS bliver presset ekstra meget med den nye overenskomst. Sygefraværet er steget for svenske stewardesser.

Sygefraværet er steget blandt både kabineansatte og piloter hos SAS, siden flyselskabets nye overenskomst blev forhandlet på plads i november og trådte i kraft i marts. Det skriver svenske Dagens Nyheter.

”Medarbejderne betaler prisen med deres helbred,” siger Bente Ingebretsen, leder af det svenske kabinepersonales fagforening, til Dagens Nyheter.

En af de forringelser, der er sket med den nye overenskomst, er, at kabinepersonalet i modsætning til tidligere nu ikke har afsat tid til spisepauser.

”Hvis flyvetiden er på to timer, så er der ingen mulighed for det. Og hvis man imod forventning får tid til at spise, så skal man gøre det stående i et hjørne, lige der hvor alle passagererne går på toilettet. Det fungerer ikke,” siger en anonym medarbejder til avisen.

Informationschef i SAS Knut Morten Johansen bekræfter, at sygefraværet for det svenske kabinepersonale er steget siden august 2012 til nu omkring 10 pct.

Sygefraværet er ikke steget tilsvarende for hverken de danske eller norske kabineansatte, oplyser SAS.

”Vi tager sygefraværet meget alvorligt og arbejder sammen med fagforeningerne om det,” siger Knut Morten Johansen til Dagens Nyheter.

Kilde: Dagens Nyheter