Ny mystik om det hemmelige papir

20. jan 2010
Statsministeriet afviser at udlevere papir i sagen om privathospitalerne

Lige siden sagen om overbetaling på privathospitalerne startede, har der verseret en historie om et 'hemmeligt papir' - som forsvandt.

Da Avisen.dk bad Statsministeriet om aktindsigt i forbindelse med statsrevisorernes møde 17. juni, hvor overbetalingen af privathospitalerne blev behandlet, var der et papir, der ikke kunne udleveres.

Interne oplysninger

Begrundelsen er, at det indeholder oplysninger af "intern karakter" - altså oplysninger, som ministeriet har udarbejdet til eget brug.

Det er derfor ikke muligt at sige, hvad der står i papiret. Men formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen, SF, siger til Avisen.dk, at han fandt et papir efter statsrevisorernes møde 17. juni:

"Det var et papir uden brevhoved, så man kunne ikke se, hvor det kom fra. Det kan være en af statsrevisorerne, der selv har skrevet det som huskeseddel. Det kan også være fra nogen, der ville fortælle en af statsrevisorerne noget," siger Peder Larsen bevidst kryptisk.

Makuleret

Statsrevisorerne er Folketingets vagthunde og skal være uafhængige. Men da de samtidig er politisk udnævnte, er det helt sædvanligt, at de har kontakt med de partier, der har udnævnt dem.

"Papiret blev makuleret - det er fast procedure efter møder. Hvis statsrevisorerne har efterladt noget, makulerer vi det," siger Peder Larsen.

Han vil ikke kommentere om det notat, som Statsministeriet ikke vil udlevere, er det samme som det, han fandt under en stol hos Statsrevisorerne 17. juni.

Brevet fra Statsministeriet