Ole Birk Olesen, Henrik Dahl og Alex Vanopslagh holder skansen for Liberal Alliance på Christiansborg. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Ny måling: Liberal Alliance under spærre­grænsen

10. nov 2019
Liberal Alliance ville få 1,8 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Hvis danskerne skulle sætte kryds på stemmesedlen til et folketingsvalg i morgen, er det ikke sikkert, at Liberal Alliance ville bevare sin plads på Christiansborg.

Det viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Berlingske.

LÆS OGSÅ: EL-profil svinet til for manglende tid med datter: "Helt ærligt"

Ifølge undersøgelsen ville partiet få 1,8 procent af stemmerne, og det er som bekendt ikke nok til at komme over spærregrænsen på to procent. Det er dog vigtigt at bemærke, at der er en statistik usikkerhed på plus/minus to procentpoint for de mindre partier i undersøgelsen fra Kantar Gallup.

Liberal Alliance, der blev stiftet i 2007, gik voldsomt tilbage ved sidste valg, hvor folketingsgruppen blev reduceret fra 13 til fire mandater. Blandt andet partiets daværende formand Anders Samuelsen måtte vinkel farvel til sin plads i Folketinget. I oktober gik partiet yderligere et mandat tilbage, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille valgte at tage sit gode tøj og gå.

Undersøgelsen er lavet efter den tidligere LA-profils exit, men før han sammen med tidligere politisk ordfører for Liberal Alliance Christina Egelund stiftede partiet Fremad.