Med det nye system vil det alene være op til Vurderingsstyrelsen at skønne, om det skal have betydning for andre boligejere, hvis en klageinstans eller en domstol har fastslået, at Vurderingsstyrelsen har sat prisniveauet for højt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ny lov gør boligejere magtesløse: "Uretfærdig og illegitim forskels­behandling"

11. dec 2019, 21:43
Skatteministeren vil ændre den to år gamle ejendomsvurderingslov.

Tusindvis af boligejere har i de senere år fået nedsat deres grundvurderinger og boligskat, fordi Skat havde sat deres vurdering for højt.

Det lykkedes kun, fordi de havde ret til at få rettet vurderinger, som var blevet underkendt af en klageinstans. Den ret vil skatteminister Morten Bødskov (S) nu fjerne, skriver Politiken torsdag.

LÆS OGSÅ: Lokalpolitiker mishandlede egne børn mens hun sad i børneudvalg

Det sker med et forslag til ændring af den blot to år gamle ejendomsvurderingslov, som i disse dage behandles i Folketinget. Regeringen vil på flere punkter ændre loven til ugunst for boligejerne.

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, mener, at forslaget vil forringe borgernes retssikkerhed og føre til, at ejerne af helt ens ejendomme i større omfang vil få helt forskellige vurderinger og dermed blive beskattet forskelligt.

- Det var det, der gik galt i det gamle system. Der skal være lighed for loven, og jeg er bange for, at det bliver der ikke med det nye system, siger han til Politiken.

Med det nye system vil det alene være op til Vurderingsstyrelsen at skønne, om det skal have betydning for andre boligejere, hvis en klageinstans eller en domstol har fastslået, at Vurderingsstyrelsen har sat prisniveauet for højt.

LÆS OGSÅ: Dette er årets mest googlede ord

Ejendom Danmark mener, at de nye regler vil "ramme meget skævt" og betyde, at ejendomsejere ikke "stilles lige for retten".
"Dette vil givetvis blive opfattet som uretfærdig og illegitim forskelsbehandling", skriver organisationen.