20170304-174529-2_50Mb
Peter Madsen blev kaldt Raket Madsen qua sin passion for rumraketter. Billedet her er fra marts 2017, hvor han afprøvede sin hjemmelavede centrifuge, der skulleudsætte ham for 8 G - eller en acceleration på 0 til 250 km/t på 1 sekund. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Ny dokumentar: Peter Madsen pralede med mordplaner

1. feb 2020, 12:44
Ifølge filminstruktøren Emma Sullivan var Peter Madsens drab på Kim Wall en forbrydelse mod kvinder, hvor offeret var vilkårligt.

I et interview med filminstruktøren Emma Sullivan, som står bag dokumentarfilmen "Into The Deep" om den morddømte ubådsbygger Peter Madsen, siger instruktøren direkte, at den myrdede Kim Wall mistede livet ved en tilfældighed.

LÆS OGSÅ: Vandt 315 millioner: Det fortryder hun i dag

Efter hendes opfattelse var det ikke en forbrydelse mod Kim Wall, men en forbrydelse mod kvinder, hvor offeret var vilkårligt.

- Alle kvinder, der var tæt på ham eller omkring ham var i fare, siger Emma Sullivan ifølge Ekstra Bladet.

I "Into The Deep" siger Peter Madsen - mens han stirrer direkte på Emma Sullivan -, at "der er en mulighed for, at du rent faktisk sidder over for et menneskeligt rovdyr".

Men det var ikke den eneste gang, at Peter Madsen viste sin mørke side.

I en tekstbesked til en af sine kvindelige medhjælpere, skrev Peter Madsen: "Jeg er klar med en mordplan, som er en stor nydelse". Han lagde i andre beskeder ikke skjul på, at han ville torturere medhjælperen på ubåden.

Medhjælperen opfattede det som humor.

LÆS OGSÅ: Virksomhed søger efter 150 nye medarbejdere

Australske Emma Sullivan begyndte sine optagelser mere end et år inden, Peter Madsen i august 2017 forsvandt med den 30-årige svenske journalist Kim Wall om bord på ubåden.

Da det gik op for Emma Sullivan, at Peter Madsen havde begået en grusom forbrydelse, vendte hun sit kamera mod ubådsbyggerens mange unge medhjælpere.

- De led også under tabet af Kim Wall. Men de er jo forbundet til gerningsmandens historie, og de føler skyld. Det har de naturligvis ikke grund til. Men den følelse er meget stærk. Jeg havde det lige sådan. Jeg var der den dag, det skete: "hvad kunne jeg have gjort? Hvad var det, jeg ikke fik gjort?" Det kunne virkelig give én søvnløse nætter og det gjorde det og det gør det stadig, siger Emma Sullivan ifølge Ekstra Bladet i interviewet.

Emma Sullivan gav interviewet i forbindelse med, at "Into The Deep" havde premiere på Sundance Film Festival.

LÆS OGSÅ: Tre direktører får sparket