Carpark North under Grøn koncert på Tiøren i København, torsdag den 18. juli 2019. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ny drive-in-festival ser dagens lys

21. maj 2020, 16:51
Store arrangementer må ikke afholdes denne sommer, men i Horsens bliver en helt ny festival alligevel til virkelighed.

Carpark North, Peter Sommer, Torben Chris og Lasse Rimmer.

Store navne, der normalt har en totalt fyldt kalender i sommermånederne, men ikke i år. Alle store arrangementer med op til 1000 deltagere er nemlig aflyst eller udskudt.

LÆS OGSÅ: Helikopter i aktion - toårig falder ned i brønd

Men nu får disse navne - og flere til - alligevel lidt arbejde i kalenderen. I Horsens er en helt ny festival nemlig på trapperne i den første weekend af juni. En tredages kør-selv-festival på Fængslet, skriver TV2 Østjylland

- I den her tid, hvor vi har været nødsaget til at aflyse flere arrangementer som eksempelvis Krimimessen og Horsens Middelalderfestival, er det fantastisk, at vi nu er i mål med en helt ny måde at holde festival på, og det håber jeg, at borgerne vil tage godt imod, siger borgmester Peter Sørensen til TV2 Østjylland.

Også andre virksomheder tænker kreativt for at få deres kunders støtte under coronakrisen.

Festivallen er et samarbejde mellem Horsens Kommune, Horsens and Friends, Horsens Ny Teater og Kulisselageret, City Horsens og Horsens Musikskole.

- Det er imponerende og fantastisk at mærke, at alle bakker op og rigtig gerne vil lave noget, som folk kan samles om, siger Jakob Bille, Formand for Kultur- og Civilsamfundsudvalget.

Der er både underholdning for børnefamilier, musik og film på programmet. Nogle af arrangementerne er gratis. Der er i alt plads til 300 biler med fem personer i hver bil. 

LÆS OGSÅ: Kæmpe kø foran Noma - politi på stedet