FAK_2
Ved årsskiftet åbner Din Faglige A-kasse (FAK). Det er blevet besluttet på et ekstraordinært delegeretmøde

Ny a-kasse slår dørene op ved årsskiftet

20. nov 2020, 11:23
Første januar slår en ny fagforening dørene op, når Byggefagenes - og El-fagets Arbejdsløshedskasse fusionerer. Ambitionen er at styrke fagligheden over for medlemmerne.

Ved årsskiftet åbner Din Faglige A-kasse (FAK), når Byggefagenes Arbejdsløshedskasse og El-fagets A-kasse (EAK) fusionerer. Det er blevet besluttet på et ekstraordinært delegeretmøde.

LÆS OGSÅ: 10.000 nye i job: Beskæftigelsen stiger igen

Med oprettelsen af Din Faglige A-kasse er målet at sikre en økonomisk bæredygtig struktur, så medlemmerne også fremadrettet kan få en god vejledning. Samtidig giver det mulighed for at fortsætte digitaliseringen og styrke servicen. 

Med FAK samler vi ressourcerne et sted, og dermed skaber vi en effektivisering med den nye a-kasse. Det gør, at vi i sidste ende kan tilbyde vores medlemmer en bedre service.
Benny Yssing, der er blevet valgt som a-kassens første formand

Næstformand i Dansk El-forbund, Benny Yssing, der er blevet valgt som a-kassens første formand siger:

- Med FAK samler vi ressourcerne et sted, og dermed skaber vi en effektivisering med den nye a-kasse. Det gør, at vi i sidste ende kan tilbyde vores medlemmer en bedre service. Det er vores ambition at styrke fagligheden yderligere over for medlemmerne, fortæller Benny Yssing til A4 Medier.  

100 håndværkere nedlægger arbejdet

Han glæder sig til, at Din Faglige A-kasse åbner den 1. januar. 

- Vi glæder os til at gå i luften med nye systemer, som kommer medlemmerne til gavn. Efter at vi har brugt det meste af året på at forberede fusionen, begynder en ny faglig rejse nu i det nye år, tilføjer Benny Yssing.

Din Faglige A-kasse

Din Faglige A-kasse omfatter omkring 40.000 medlemmer.

Bag Din Faglige A-kasse står en række forbund, der ønsker at deres medlemmer skal have en a-kasse, der tager udgangspunkt i deres medlemmers faglighed og sikrer deres tryghed gennem hele arbejdslivet:

Dansk El-Forbund
Blik- og Rørarbejdernes forbund
Malerforbundet i Danmark
Dansk Artistforbund
Fiskernes Forbund