Flere medlemmer af FOA har fået penge tilbage som følge af en afgørelse fra Ankestyrelsen. (Arkivfoto) Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Ny afgørelse: Deltidsansatte har tusindvis af kroner til gode

13. maj 2020, 19:22
En afgørelse fra Ankestyrelsen fastslår, at deltidsansatte, som fyres under sygdom, har krav på den højeste sygedagpengesats, hvis de er fuldtidsforsikrede i a-kassen.

Selvom man blot er ansat på deltid, har man som fuldtidsforsikret ledig krav på den højeste sygedagpengesats, hvis man bliver fyret under sygdom. En afgørelse fra Ankestyrelsen slår nemlig nu fast, at kommunerne skal regulere med tilbagevirkende kraft fra opsigelsestidspunktet, skriver Fagbladet FOA. 

LÆS OGSÅ: Forskere afliver myte om corona-virus

I Herning står et FOA-medlem til at få op mod 40.000 kroner retur i tabte sygedagpenge, mens social- og sundhedshjælper Gitte Libergren fra Skive har fået mere end 4.000 kroner tilbage.

I 2018 blev hun opsagt fra sit job i hjemmeplejen i kølvandet på, at hun i et år havde været sygemeldt med en arbejdsskade. Viborg Kommune har rettet fejlen, men først fra mandagen efter hun anmodede om det.

Men selvom hun kun har fået udbetalt fulde sygedagpenge for fem uger, er hun alligevel fornøjet.  

- Jeg er utrolig glad for, at FOA Skive har været vedholdende og kæmpet min sag i en periode, hvor jeg ikke selv har haft kræfterne til det. For mig er der måske tale om peanuts, men for andre kan der potentielt være tale om rigtig mange penge, som de har til gode, siger Gitte Libergren til Fagbladet FOA.

Satsen for sygedagpenge for en 30 timers arbejdsuge er på 3.571 kroner om ugen, mens den højeste sygedagpengesats for en 37 timers arbejdsuge til sammenligning er 4.405 kroner om ugen. Det tilsvarer en forskel på 834 kroner om ugen, 4.170 kroner på fem uger eller 40.000 kroner på et år. 

LÆS OGSÅ: Bioanalytikere i corona-opråb - "Vi mangler hænder"