20121113-212611-7-1920x1920we
- Vi er de eneste i Danmark, der sender bingo via tv, siger Samvirkende Idræts Foreninger Aalborgs (Sifa) bestyrelsesformand, Ole Nielsen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

TV-program truet af lukning

1. okt 2020, 11:51
En ny lov om afgifter på spil kan betyde lukning for Sifa TV-Bingo, der har eksisteret i 35 år.

Sifa TV-Bingo, der sendes hver dag på tv-kanalen dk4, er lukningstruet, efter at en ny lov, der hæver afgiften for spilleindtægter fra 20 procent til 28 procent, træder i kraft ved nytår.

Det skriver Sifa i en pressemeddelelse.

- Det vil ganske enkelt tage livet af os, siger Samvirkende Idræts Foreninger Aalborgs (Sifa) bestyrelsesformand, Ole Nielsen, i pressemeddelelsen.

Stramningen har ifølge Sifa TV-Bingo, der er blevet sendt i fjernsynet siden 1985, til formål at reducere forbruget af spil og mindske problemer med ludomani.

- Vi er de eneste i Danmark, der sender bingo via tv, og vi er fejlagtigt kategoriseret som formidler af væddemål og/eller online kasinospil.

- Skatteministeriet har ganske enkelt ikke en kategori til sådan nogle som os, og derfor mener vi, at det er en fejl, at vi også rammes af denne ekstra afgiftsforhøjelse, siger Ole Nielsen.

Sifa mener ikke, at de 25 kroner, som en plade koster, har sat mange ludomaner i verden.

Ifølge Sifa vil den øgede afgift tage hele tv-programmets overskud.

- Vi har igennem 35 år sendt vores overskud direkte videre til idrætsforeningerne.

- Vi har vist samfundssind og støttet op om idrætsforeningerne, som nu mere end nogensinde lider økonomisk. Det slutter altså nu, hvis ikke politikerne kan tales til fornuft, siger Peter Skram, der er vært og kontorchef for Sifa TV-Bingo, i pressemeddelelsen.

Desuden påpeger han, at det er "dagens højdepunkt for mange ældre og sårbare tv-seere, som lige nu er mere socialt isolerede end nogensinde".

/ritzau/