Nu venter en grim besked mange familier

16. jan 2014, 14:21
Fyringerne på Danish Crown er en katastrofe ikke bare for de enkelte medarbejdere og deres familier men for hele den danske slagteribranche, lyder det fra NNF.

Omkring 470 medarbejdere hos Danish Crown har i dag taget imod en fyreseddel. I Faaborg lukker to fabrikker helt, men ud over det vil også medarbejdere i Skærbæk og Rønne blive berørt af fyringer. Det er en dybt sørgelig situation, lyder det fra Fødevareforbundet NNF:

“Det er i bund og grund den værste besked man kan få som medarbejder. Hundredevis af kolleger og deres familier går nu en usikker fremtid i møde," siger formand Ole Wehlast.

Begrundelsen for lukningerne er, at der er for få slagtesvin. Der mangler 20.000 slagtesvin om ugen for at Danish Crown kan holde produktionsniveauet oppe. Ole Wehlast peger på behovet for at bremse den efterhånden lange række af slagterilukninger:

“Vi skal sætte en prop i nedgangen af slagtesvin og vende udviklingen. Ellers frygter jeg, vi vil stå i denne triste situation igen om få år."

Han peger på muligheden for, at eksempelvis pensionsselskaber investerer i branchen.

"Vi har tidligere på året set, at AP-Pension har opkøbt landbrug og givet landmændene mulighed for at  opretholde deres produktion. Jeg vil opfordre andre pensionsselskaber til at se på lignende modeller. Samtidig kan jeg forestille mig, at der kan udvikles andre modeller, der giver mulighed for en alternativ slagtesvinproduktion. Vi er nødt til at tænke ud af boksen og turde gå nye veje, hvis vi vil fastholde dansk fødevareproduktion," siger Ole Wehlast.