(Arkivfoto) Forsvarsministeren Trine Bramsen (S) forhandler med Forsvaret og fagforeningerne om en seniorpolitik. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Minister forhandler om seniorpolitik: Vi har brug for de ældre

18. jan, 10:57
Der skal være plads til de ældre soldater i Forsvaret. Det mener både soldaterne selv, deres fagforening og forsvarsministeren.

Det kan være hårdt at være soldat i Forsvaret, når man er kommet op i årene. Det fortæller Kurt Almestrand, der er overkonstabel til DR.

- Bare det at skulle klatre op og ned af køretøjer kan jeg ikke. Jeg skal have en stige for at klare det, siger han.

LÆS OGSÅ: Kendt forfatter: Ingen aner hvad vi får brug for af arbejdskraft i morgen

Det er den fungerende formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) Kurt Brantner enig i.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Han fortæller til DR, at det er vigtigt, at soldaterne får en anerkendelse af, at alderen sætter sine spor. Derfor er der behov for, at de 20.000 medarbejdere i Forsvaret får en seniorpolitik.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er ikke afvisende over for den mulighed. Hun er netop nu i gang med at forhandle med Forsvaret og fagforeningerne om en seniorpolitik.

- Vi skal blive markant større i Forsvaret de kommende år. Vi har selvfølgelig brug for de unge og veltrimmede, der er klar til at tage ud i felten, men vi har også brug for den taktiske kunnen og erfaring, som man typisk har med en lidt ældre fødselsattest, siger ministeren til DR.

LÆS OGSÅ: SF-formand i tårer - Jeg havde travlt med at skjule det

Kurt Almestrand tog selv initiativ til at få nogle nye arbejdsopgaver i Forsvaret. Derfor er han i dag en slags alt-mulig-mand.