Helle Thorning har peget på mange socialdemokratiske kandidater. I dag peger hun også på Mette Frederiksen. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Helle Thornings bøn til danskerne: Her skal du sætte dit kryds

5. jun 2019
Den forhenværende socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt har tidligere peget på flere kandidater - men ikke Mette Frederiksen. Det blev der lavet om på i dag.

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt (2011-2015) har i valgkampen været særdeles generøs med den politiske opbakning.

Hun har peget på journalist og folketingskandidat David Trads, som stiller op i Nordsjælland. Og så har hun peget på Sine Olsson Heltberg, der stiller op i Københavns Storkreds samt folketingsmedlem og uddannelses- og forskningsordfører, Mette Reissmann

Men Mette Frederiksen har ikke modtaget en eneste anbefaling - før nu. 

For på valgdagen giver den tidligere statsminister sin opbakning. Helle Thorning-Schmidt peger på Mette Frederiksen som Danmarks næste statsminister.

På Facebook skriver hun til et billede af sig selv i selskab med en række tidligere, mandlige statsministre: 'Vi mangler endnu en kvinde i denne lille flok. Husk at stemme i dag'. 

Vi mangler endnu en kvinde i denne lille flok. Husk at stemme idag 🌹🌹

Slået op af Helle Thorning-SchmidtTirsdag den 4. juni 2019

Helle Thorning-Schmidts pæne ord falder blot en uge efter, at Mette Frederiksen udtrykte en mindre afstandtagen fra den tidligere socialdemokratiske statsminister.

Mette Frederiksen blev nemlig den 31. maj af Ekstra Bladet spurgt ind til, hvad hun tænkte om, at nogle danskere anså Helle Thorning-Schmidt for at "løbe fra alt, hvad hun lovede." Hertil svarede hun:

- Når man er formand for Socialdemokratiet, så er det med arv og gæld.

Helle Thorning-Schmidt trådte tilbage fra formandsposten i Socialdemokratiet, da Lars Løkke Rasmussen (V) i 2015 fik overdraget nøglerne til statsministeriet. Ved en ekstraordinær partikongres gav hun roret til Mette Frederiksen, som har været socialdemokratisk formand lige siden. 

Helle Thorning har siden 2016 været direktør i Save The Children International, Red Barnet. Men det varede ikke ved. I starten af 2019 fortalte hun i en pressemeddelelse, at hun havde sagt ja til at tiltræde i en række bestyrelsesposter. En af dem er hos Vestas.