Foto: TV 2 Lorry

Nu kan ledige blive certificerede kontaktfladeafsprittere

8. jul, 06:43
Som noget nyt - og måske lidt tidstypisk i disse coronatider - kan ledige i København nu blive uddannede som certificerede kontaktfladeafsprittere.

Pernille Mary Kristensen er certificeret kontaktfladeafspritter.

Det kan man kalde sig efter et tredages kursus, som beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København har oprettet til ledige københavnere, skriver TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Disse grupper har størst stigning i indkomst

Idéen udspringer, ikke så overraskende, af coronaudbruddet og behovet for ekstra rengøring og gør ifølge kursusbeviset deltagerne i stand til at forebygge smittespredning, særligt på børneinstitutioner, skoler og kontorer.

Det faldt i god jord hos Pernille Mary Kristensen.

- Før coronakrisen var det også rengøringsjobs, jeg gik efter, fordi timerne passede nogenlunde til, hvad jeg kunne klare, siger hun til TV 2 Lorry og fortæller, at hun har døjet med langvarig hovedpine. 

- Så er det jo bare fedt, at jeg har fået den her mulighed for at prøve det af.

Efter Pernille Mary Kristensen færdiggjorde kurset, har hun i en måneds tid været beskæftiget på Hans Knudsen Instituttet. Nu er hun i gang med at søge andre jobs, da ansættelsen snart løber ud. 

Planer om flere forløb

Kurset er rettet mod københavnere, der for de flestes vedkommende også har andre udfordringer end ledighed - eksempelvis psykiske udfordringer, misbrug eller som har været længe på kontanthjælp. 

Men er der ikke en fare for, at det bare er smart lige nu og her, men at det ikke giver dem et job på den længere bane?

- Jo, det er jobs her og nu, medgiver jobcenterchef i København, Maria Bødker Boye. 

Men uanset om kurset i første omgang kun giver kursisterne et midlertidigt job, kan det være et vigtigt skridt på vejen, mener hun.

- Nogle gange går mulighederne for at få et varigt job gennem nogle mindre ansættelser af kortere eller længere tid. Så får man noget erfaring, beviser at man kan noget og får forhåbentlig et netværk, siger Maria Bødker Boye. 

Hun håber også, at den ekstra rengøring vil fortsætte med at være i høj kurs blandt arbejdsgivere, for måske at reducere sygefravær. 

Indtil videre har 16 været på rengøringskurset, og 12 af dem har fået et job. 

Der er nu planer om at oprette to yderligere kursusforløb og derudover at afholde en jobmesse, hvor de 'certificerede kontaktfladeafsprittere' har mulighed for at møde forskellige virksomheder.