Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix

Nu hjælper Holch Povlsen de små erhvervsdrivende

26. mar, 18:00
Milliardæren kom i modvind, da det i går kom frem, at han nægtede at betale for huslejen for 200 af sine butikker. Men nu rækker han selv en hjælpende hånd frem til sine lejere.

I går kom det frem, at Anders Holch Povlsens Bestseller-koncern havde sendt et brev ud til de udlejere, som  koncernen havde lejet butikslokaler hos, med beskeden om, at de ikke agtede at betale husleje grundet coronakrisen.

LÆS OGSÅ: Tv-kendis dømt: Kopierede design

Men i denne situation kan man ikke beskylde en af Danmarks rigeste mænd for at være dobbeltmoralsk. Han smager nemlig sin egen medicin ved at give sine butikslejere i de ejendomme, som han ejer i Aarhus, henstand for april.

Det skriver Fyens.dk, der har talt med butiksejere i nogle af de ejendomme, som Anders Holch Povlsen ejer gennem selskabet Byliv.

-  Byliv ejer næsten hele gaden. Jeg tror, alle hernede har fået samme besked. Da jeg læste, at Bestseller stoppede med at betale husleje, så håbede jeg, at de ville behandle deres egne udlejere på samme måde, men man kan jo aldrig vide. Sådan en som mig er jo nederst i fødekæden, erkender Iben Leth, der ejer tøjbutik, Carroll & Carmen til avisen.

LÆS OGSÅ: Kritik af minister: Forældre er ved at falde fra hinanden

I en mail stiller journalisten følgende spørgsmål til direktøren fra Byliv, Bo Refsgaard: Er det den logiske følge af, at Bestseller har standset sine huslejebetalinger?

”Der er ingen direkte parallel mellem Byliv og Bestseller, idet selskabet ikke er en del af Bestseller. Det er dog naturligt, at vi i den nuværende situation giver selskabets butikslejere en hjælpende hånd”.