Nu får Per Hau sine 14.000 kroner

29. okt 2010
Efterlønner Per Hau får nu sine feriepenge. Pensionsstyrelsen har ændret holdning efter sagen blev omtalt i Avisen.dk

Per Hau er en glad mand. Efter måneders slagsmål med Pensionsstyrelsen får han nu alligevel sine feriepenge. I dag dumpede der nemlig et brev fra Pensionsstyrelsen ind i hans brevspække.

”Det er helt utroligt at få sådan et brev. Det gik utroligt hurtigt efter avisen.dk bragte artiklen,” siger Per Hau.

Den 64-årige efterlønner mistede ellers omkring 14.000 kroner, da Folketinget 4. juni vedtog en ændring af Ferieloven, som betød, at efterlønnere som Per Hau ikke længere kunne få udbetalt deres feriepenge. Loven trådte i kraft bare 26 dage senere, men det fik Per Hau ikke noget at vide om.

Så da han i august fulgte anvisningen i brevet, som Feriekonto havde sendt ham dagen før lovændringen blev vedtaget, var feriepengene væk.

Klart brud på vejledningspligt

Ifølge Pensionsstyrelsen, der administrerer feriepengene, så var det Per Haus eget ansvar, for han kunne selv være gået ind på borger.dk og tjekket, at der var en lovændring på vej.

Per Hau klagede til Ankestyrelsen, og den 18. oktober skrev Avisen.dk om sagen, som Kirsten Ketscher, professor, dr.jur. fra Københavns Universitet, kaldte for "et klart brud på myndighedernes vejledningspligt". '

Nu går Per Haus feriepenge - fratrukket hans efterløn - 14.000 kroner, ind på hans konto.

Per Hau er glad for sine penge, som "der er nok at bruge til, når man er på efterløn", men træt af, at det var nødvendigt at gå så langt for at få dem.

"Sommetider er man nærmest nødt til at tage sin sag op i pressen, ellers kommer man ingensteder, når man den lille i forhold til det store system," siger Per Hau.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Pensionsstyrelsen om holdningsændringen eller om hvorvidt afgørelsen også gælder den håndfuld lignende sager, som Pensionsstyrelsen har liggende.

 

 

 

 

Det skriver de:

Pensionsstyrelsen skriver nu til Per Hau:

”Vi har genovervejet din klagesag og har besluttet, at du kan få udbetalt dine uhævede feriepenge på25.104 kr. svarende til25 dage, fra optjeningsåret 2008, hvilket vi også har meddelt Ankestyrelsen, da vi tillader os at gå ud fra, at din klage ikke længere er relevant."