Direktør fik 100.000 kr. i bonus efter sygehuskaos: Nu bliver ansatte belønnet med 200 kroner

11. aug 2018
Direktør fik bonus på 100.000 kroner efter kaos med Sundhedsplatformen. 18.000 ansatte får 3,5 millioner kroner til deling.

3,5 millioner kroner. Så mange penge giver Region Sjælland medarbejderne som plaster på såret efter lang tids bøvl med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Jobannonce
Udviklingskonsulent
Udviklingskonsulent
Frist 25-04-2019

Læs også: Oprørte sygeplejersker efter DRdokumentar: Advarer mod nedsmeltning

Når der er 18.000 ansatte, bliver de mange penge til 200 kroner til hver medarbejder, skriver Dagens Medicin.

Regionens politiske styregruppe skal afgøre, om de enkelte afdelinger kan beslutte om pengene skal deles ligeligt mellem de ansatte, eller om de skal bruges på for eksempel sociale arrangementer eller efteruddannelse af enkelte medarbejdere.

Chef fik 100.000 kroner

Region Hovedstaden har tidligere belønnet enkelte medarbejdere for deres indsats i forbindelse med implementeringen af Sundhedsplatformen.

Således fik den direktør, der havde et særligt ansvar for implementering af Sundhedsplaftformen i Region Sjælland og Region Hovedstaden i november en bonus på 100.000 kroner.

Den bonus fik blandt andre regionsrådsmedlem Jacob Rosenberg fra Liberal Alliance til at reagere:

Læs også: Besøg fra dronningen koster 282.625 kroner: Borgmester er tilfreds

- Der har været massive problemer, som man ikke har ageret på i implementeringsfasen. Jeg synes ikke, at det er en bonus værdigt.

Personalepleje er afgørende

Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet, undrer sig over, at samtlige medarbejdere i Region Sjælland skal have en bonus, men han tilføjer samtidig:

- Men man må aldrig glemme, at personalepleje er helt og aldeles afgørende.

Læs også: Hvad bilder Henrik Dahl sig egentlig ind?