Pia Kjærsgaard har bragt sig selv i rampelyset ved at kalde Politikens Bo Tao Michäelis for en "idiot-anmelder". Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Nu blander Pia K. sig: - Lad ham dog være

19. dec 2019
Pia Kjærsgaard har igen været i det kreative sproghjørne. I et forsvar for Lise Rønne kalder hun anmelder for "idiot-anmelder".

Dansk Folkepartis nestor Pia Kjærsgaard var ikke just i vælten, da hun brugte ordet "klimatosser" om de mennesker, som hun mente var skyld i Dansk Folkepartis store nederlag ved Europa-parlamentsvalget tidligere i år.

LÆS OGSÅ: Drama i jysk institution - 153 børn kørt på sygehuset

Nu har hun igen været i det kreative sproghjørne og kalder Politikens anmelder Bo Tao Michäelis for en "idiot-anmelder".

"Klimatosser" blev for nylig kåret som årets ord, og måske har hun igen ramt rigtigt. Ofte er det bestemt ikke alle, der er enige med de professionelle meningsmager, så det kan godt ske, at "idiot-anmelder" kan finde anvendelse i visse kredse.

Den populære tv-vært Lise Rønne var bestemt ikke tilfreds, da Bo Tao Michäelis skrev i sin avis, at hun "vimsede småneurotisk rundt i vanlig værtindestil" i DR-programmet "Helt lyrisk".

Lise Rønne røg til tasterne og langede ud efter Politiken og opfordrede til, at avisen stopper med at tale fornedrende om kvinder. Ordet "idiot-anmelder" brugte hun dog ikke.

Siden har hun fået en undskyldning af både Politikens kulturredaktør, Mette-Davidsen Nielsen, og Bo Tao Michäelis. Men også Pia Kjærsgaard har ytret sig og støtter Lise Rønne.

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører står frem - "Jeg har lige slået seks mennesker ihjel"

I et indlæg skriver hun blandt andet, at "vi (kvinder, red.) kan levere, og det gør Lise Rønne. Så 'pyt' med en kæk anmelder, der mener for meget og nok ved for lidt".

Nu siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet, at man skal være bedre til at sige "pyt" og at Lise Rønne godt kan svare for sin sag.

- Men sådan en idiot-anmelder (Bo Tao Michäelis, red.), lad ham dog være. Hvad jeg ikke har hørt på og stadig må lægge ører til. Altså nogle gange skal man bare sige 'glem det' - det falder tilbage på folk selv, siger hun og tilføjer, at hun ikke synes Lise Rønne overreagerede.

- Jeg tror, hun har fået luft, og han (anmelderen, red.) trængte også til det, men på den anden side: De er der, og jeg tror ikke, de (anmelderne, red.) lærer af det desværre.

LÆS OGSÅ: Blokade ved kendt firma - "Det er en syg industri"