Politifolk får i disse dage traditionen tro mange anmeldelser om indbrud. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Her er de hårdest ramt af juleindbrud

26. dec 2019
Betjente i Østjyllands Politi fik fat i mistænkt tyv. På landsplan er der modtaget 630 anmeldelser over julen.

I juledagene er der indtil nu registreret 630 anmeldelser om indbrud, oplyser Rigspolitiet 2. juledag.

Antallet er lavere end sidste år, men svarer nogenlunde til niveauet for tidligere år.

Hårdest ramt er borgere i Nordsjælland og Østjylland. I den sidstnævnte politikreds er det dog lykkedes for betjente at anholde en mistænkt indbrudstyv. I et grundlovsforhør 2. juledag er han blevet varetægtsfængslet i fire uger, oplyser politiet.

Det var i Højbjerg efter et indbrud i en villa, at betjente anholdt en 29-årig mand. Anholdelsen fandt sted ved totiden om natten på en parkeringsplads. Det skete blandt andet takket være en hundepatrulje.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Han var i besiddelse af effekter fra et indbrud i en villa, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi.

Den 29-årige er tidligere dømt for berigelseskriminalitet. Netop risikoen for gentagelse er indgået i argumentationen for at bede en dommer om at varetægtsfængsle manden.

I juledagene tæller Rigspolitiet anmeldelser om indbrud i villaer, lejligheder, værelser og landejendomme.

Det viser sig, at de fleste anmeldelser er sket i Nordsjælland, Østjylland og på Fyn.

Hos Nordsjællands Politi er der 2. juledag om morgenen dog ingen anholdte indbrudstyve, oplyser vagtchefen.

At dette område i landet er mest plaget, er ikke nogen stor overraskelse og følger helt traditionerne. I de nordsjællandske hjem er der flere værdier end i andre landsdele.

I bunden af statistikken ligger Bornholm. Her har ingen borgere anmeldt indbrud. Derefter kommer Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi samt Københavns Politi.

I Brønshøj forsøgte en tyv at komme ind i hjemmet hos børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). "Øv - hvor er det bare ubehageligt at komme hjem til", skrev hun juledag på Facebook.

/ritzau/