IMG_1034
Mange af de genåbne butikker har stillet deres varer ud på gaden i forbindelse med genåbningen. Foto: Christoffer Fauerby Rewitz

Butikkerne har igen slået dørene op: 'Det har vi set frem til'

2. mar 2021, 16:04
De små butikkerne kan igen byde kunderne indenfor, og det giver liv på Nørrebrogade, som A4 Arbejdsliv har besøgt dagen derpå.

Forårssol, glade mennesker og kødannelser foran de nyåbnede butikker. Mandag startede første led i genåbningen af Danmark.

Alle butikker under 5.000 kvadratmeter kunne atter slå dørene op - med undtagelse af dem, der er placeret i et storcenter.  Butikkerne har været lukket ned siden d. 17 december sidste år. 

A4 Arbejdsliv er taget en tur ned af Nørrebrogade for at se, hvad der sker, når de forretningsdrivende igen kan byde kunderne indenfor.

Klokken lidt i ti er forskellige butikker allerede i gang med at åbne. Udenfor en af butikker er en mand i gang med at hænge store stofposer med prismærker frem. De små forskellige tøj-“bazarer” er karakteristike for Nørrebrogade. 

Foran butikken Hjerte Genbrug står der borde, kander, stole, potter og planter i alverdens farver. Seks mennesker har denne formiddag fundet vej til genbrugsbutikken, der er fyldt til renden med alt fra gamle piber til porcelænstallerkener af Dybbøl Mølle.

Dem, der vil undgå store køer, de kommer i dag.

Anette Meier-Madsen er daglig leder i Hjerte Genbrug. Hun fortæller, at der mandag allerede var kødannelse fra klokken 9. 

Anette Meiner-Madsen forventer ikke, at der kommer lige så mange i dag, som der gjorde på åbningsdagen (Foto: Christoffer Fauerby Rewitz)

Hun forventer, at alle dem, som ikke orkede det store mylder på åbningsdagen kommer tirsdag eller den af de kommende dage.

- Det er rigtig rart, at kunne åbne igen. Det har vi set frem til, siger hun.

Normalt har det været muligt at reservere ting inde i genbrugsbutikken. Men Anette Meiner-Madsen har i dagens anledning lovet ikke at reservere noget, så folk kan komme og købe, hvad de vil. 

Som at fjerne et mundbind

Over for genbrugsbutikken ligger en garnbutik. Allerede lidt efter åbningstid er der kø udenfor. To unge kvinder fortæller, at de allerede var forbi i går, og at de er glade for, at der ikke er så lang kø i dag.

Flere og flere mennesker suser frem og tilbage af Nørrebrogade efterhånden som tiden går. Det er som om, at gaden ånder igen.