Niels Hausgaard så gerne, at folk droppede 'Black Friday' og fokuserede deres forbrug på kvalitet. Foto: Pressefoto

Hausgaard om Black Friday: Jeg holder mig væk...

27. nov 2019
Entertaineren bliver hjemme, når ’Black Friday-manien’ ruller ind over landet, for han mangler ikke noget, og han gider ikke jagte tilbud.

En ting er sikkert. Niels Hausgaard kommer ikke til at stå foran dig i køen, når du shopper på Black Friday. Han bliver hjemme på gården i Vendsyssel og ser tv. For det amerikanske shopping-fænomen er ikke noget, der tiltaler den 75-årige Hausgaard. 

LÆS OGSÅ: Advokat advarer om nedsmeltning i arbejdsskadesystemet: Borgere bliver fanget i årevis 

- Jeg holder mig væk. Der er alt for meget trængsel, og jeg er en elendig forbruger. Jeg bliver hjemme og ser ’Bagedysten’, siger han til A4 Nu.

Niels Hausgaard er ikke fan af Black Friday. Han mener, folk skulle holde sig fra at gå amok i forbrug, når butikkerne lokker med tilbud.

- Jeg kan godt høre, at det kommer til at lyde lidt ’hovskisnovski’ at sige, man skal droppe Black Friday. Men jeg synes, at det er et gustent tiltag, der er sat i verden for at få folk til at købe noget mere. Det kalkulerer butikkerne simpelthen med. Men sådan er det samfund, vi lever i, blevet. Det kan man så undre sig over, men sådan er det, siger han.

På Black Friday gløder dankortet, og handlen sætter rekord år efter år. Niels Hausgaard mener, at danskerne i stedet for at gå amok i vaskemaskiner, billige fjernsyn og tøj med rabatmærker på skal tænke anderledes. Vi skal forbruge på en anden måde.

I stedet for at jagte tilbud og forbruge, så mener Niels Hausgaard, at det er en god idé at fokusere på en anden form for vækst.

- Det eneste vækst, vi har brug for, er en vækst i kvalitet. Vi skal ikke købe det billige lort, siger han.

- Jeg mangler virkelig ingenting. Og jeg køber ikke en ny vaskemaskine, fordi den er på tilbud. Jeg køber en ny, når jeg ikke kan pine mere ud af den gamle. Og så er jeg ligeglad med om den koster lidt mere eller lidt mindre. Måske er det den sidste vaskemaskine, som jeg skal købe, siger han.

Niels Hausgaard er aktuel med et nyt show efter nytår. Det har titlen ’Du ved hvad jeg mener’. Showet har premiere i Musikhuset i Rønne på Bornholm den 8. januar, og turnéen er næsten udsolgt. 

LÆS OGSÅ: V-profil truet: Jeg vil smadre dit hoved med en sten