Foto: Privatfoto

Debat: Nej Martin Henriksen - Danmark skal ikke ud af EU

16. aug 2019, 17:55

DET AFGÅENDE FOLKETINGSMEDLEM for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen delte på sin Facebook en artikel, som ditoverblik.dk offentliggjorde i tirsdags d. 13. august om, at briterne støtter deres nybagte premierminister i arbejdet med at forlade EU. Det gjorde Henriksen glad, og han ønsker i øvrigt en lignende situation i Danmark, hvor der bliver sendt en folkeafstemning til den danske befolkning, hvor Henriksen ønsker et ja til at forlade unionen.

LÆS OGSÅ: Mohamad gik fra flygtning til student på få år: "Jeg vil yde en indsats"

Det er slet ikke en fordel, at et lille land som Danmark på nogen måde stemmer sig ud af EU, og det fører os til en togstation, som ingen af os kan identificere eller genkende. Derfor vil jeg nu argumentere for, hvorfor EU er en god idé, mens jeg anerkender, at EU har nogle problematiske konsekvenser med sig, som skal løses.

Central- og Vesteuropa har aldrig før haft så lang en periode uden krig, og hvis vi kigger på de krigsramte lande, der findes på jordkloden, så vil enhver befolkning komme bort fra krig til et fredeligt sted. Derfor kan vi først sikre os mod krig ved at være med i det mest vellykkede fredsprojekt, nemlig EU.

HVIS JEG NU ANTAGER, at sikkerhedsmæssigt kan Danmark undgå krig ved at vedblive med at være en del af Nato, som udgør hjørnestenen i Danmarks sikkerheds- og forsvarspolitik, så er der massevis af fordele, som EU har sikret.

LÆS OGSÅ: Med opsang efter ministerkritik: I løfter ikke jeres ansvar!

Økonomien er landets afgørende og vigtigste element, og når vi nu lever af økonomien, og det er økonomien, der sikrer at vi finansierer vores velfærdssamfund, så skal vi utvivlsomt passe på økonomien. EU har også initiativer, der sikrer økonomien, og hermed peger jeg på det indre marked, der sikrer, at der er fri handel. Danmark lever af at eksportere og importere, og hvis vi skal melde os ud af EU, som har skabt det indre marked, så er det en kolossal krigserklæring mod en del af det danske velfærdssamfund.

I SIDSTE ENDE ER DET stærkere politisk, at Danmark ikke sidder alene i en globaliseret verden. Vi skal være stærkere sammen, så ingen kan svække os, og jeg kan nævne massevis af gode ting, som Danmark får gennem EU.

Hvis jeg ser bort fra den politiske del af EU, og ser på, hvordan den danske befolkning reagerer på EU, så ser det bare værre ud for EU-modstandere, fordi Dansk Folkeparti, der konstant taler EU ned, gik ned og blev straffet af vælgerne, både i Europa-Parlamentet, hvor Dansk Folkeparti får mindre indflydelse, og også i Folketinget, hvor Dansk Folkeparti får markant mindre indflydelse på, hvornår man kan sende en folkeafstemning til befolkningen om EU-udmeldelse. Der er ikke en stærk dansk stemme, der sidder ved magten både i Folketinget og i Europa-Parlamentet, der ønsker at forlade unionen. Men hvis der på noget tidspunkt findes en bedre idé end EU, der er noget godt for Danmark, så skal vi selvfølgelig følge det, men på nuværende tidspunkt, findes der intet.

Så nej tak til, at lille Danmark bliver sat alene i en stor globaliseret verden.