Natteravne skal skabe ro i Stogene

3. nov 2008, 19:05
Frivillige i Natteravnene vil de næste fire måneder være fast inventar i Stoge og på Kystbanen. Det sker for at skabe tryghed i togene.

Togpersonalet har længe måttet finde sig i overfald og verbale bank, og derfor har DSB indgået en aftale med Natteravnene om, at de kan køre gratis i alle S-tog og på Kystbanen, hvis de tager deres karakteristiske gule jakker på og optræder i gruppe på tre.

Forsøget starter i dag og løber frem til 28. februar i tidsrummet klokken 18 til 06.

Sekretariatschef i Natteravnene, Erik Thorsted, er sikker på, at forsøget vil blive en succes.

"Når Natteravnene dukker op på stationerne, så er der en helt anden adfærd fra de unges side. Derfor ved vi, at vi kan hjælpe. Det har vi set i de otte år, vi har kørt med på Køge Bugt-banen," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Erik Thorsted fortæller, at de unge lukker op for deres problemer, når de sidder i togene, og at Natteravnene - i modsætning til andre voksne i uniform - altid får et knus og et kram og et kærligt ord fra ungerne, når de dukker op.

"Der er mange ting, som de unge gerne vil snakke med de voksne om, men som de ikke tager sig tid til. Det gør de så, når de alligevel hænger i togene. Vi gør meget for at forklare dem, at vi er der for deres skyld og at det, de siger, ikke kommer videre," siger Erik Thorsted.

Der er 300 Natteravne i Københavnsområdet og 7.000 på landsplan.

Derfor kan de 'guljakkede' heller ikke forpligtige sig til at være i samtlige tog i aften- og nattetimerne.

"Nej det kan vi ikke. Vi er jo en frivillig organisation," siger sekretariatslederen.

I de knap 11 år, Natteravnene har eksisteret, har de kun været udsat for fem ubehagelige oplevelser. Skulle en Natteravn komme ud for en ubehagelig oplevelse, kan de via et samarbejde med Falck Care få krisehjælp inden for 48 timer.

-Newspaq

faktaboks