Natklubejer: Mænd kan sagtens gå i stiletter

10. jan 2014, 11:00
Natklubejer trodser dom mod stiletkampagner. Det er en form for markedsføring, siger ejeren af natklubben Penthouse, der finder dommen meget mærkværdig.

På trods af en dom og en bod på knap 20.000 kroner, er det ikke slut med rabat til folk i stilethæle på natklubben Penthouse i Købenavn.

Københavns Byret har ellers fastslået, at gratis cava og billig entre til folk i høje hæle strider med ligestillingsloven og er kønsdiskriminerende over for mænd.

Natklub-ejer Dennis Friis Skaarup er ellers enig i, at det mest er kvinder, der bruger stilethæle.

”Det er fuldstændigt korrekt, men hvad er problemet i det? Det her var et tilbud kun for kvinder, hvis stiletter kun var produceret for kvinder. Så længe, at fabrikanterne producerer stiletter til mænd, så er det her ikke et tilbud kun til kvinder," siger han.

Det er heller ikke sidste gang, at han bruger stilet-finter for at lokke folk til.

”Vores opgave er at forsøge at bryde normerne, chokere og sparke dørene ind. Det gør vi jo for at få noget opmærksomhed. Vi bruger det som en form for markedsføring. Kombineret med, at en mand i stiletter og jakkesæt bare er pisse-stilet. Der er dømt champagne, når der kommer sådan nogle folk, som det her. Vi vil overhovedet ikke stoppe med at lave noget som helst i den her stil," siger Dennis Friis Skaarup.

Stiletter gav gratis cava hele natten

Sagen startede i 2012 da natklubben Penthouse i København tilbød gratis cava hele natten og billig entre til folk i stiletter eller høje hæle. Tilbuddet var ”i al væsentlighed” rettet mod kvinder, eftersom det primært er kvinder, der går i stiletter og høje hæle, fastslår dommen.

”Mit spørgsmål er, hvor grænsen går, for at noget i væsentlig grad bliver kvindelig dresscode? For der er også mænd, der går i stiletter. Hvad går grænsen? Er det en 10 til 90 procent fordeling? Er det 25 til 75 procent? Jeg kan ikke vurdere, hvornår noget i 'væsentlig grad' er til den ene side!” siger Dennis Friis Skaarup.

Retten: Forskelsbehandling

Er det ikke bare en smart måde at give kvinder billigere adgang på?

”Det vil der måske være nogen, der mener. Jeg synes, det er meget underligt, at det er mig, der skal bevise, at jeg ikke har forskelsbehandlet i den her sag," siger Dennis Friis Skaarup.

I retten forklarede natklubejeren desuden, at det er en tendens i udlandet, at mænd går i stiletter, og at kampagnen skulle provokere og bryde normerne og rykke grænserne for gæsterne.

Men Københavns Byret fandt ikke, der var nok bevis for, at "forskelsbehandlingen var objektivt begrundet i et legitimt formål, og at midlerne til at opfylde dette formål var hensigtsmæssige og nødvendige". Det står i afgørelsen.