Nat og dag da Vejle slog SønderjyskE

11. aug 2008
Vejle rejste sig oven på en sløj første halvleg og endte som vinder af slaget mellem de to jyske Superligaoprykkere

Det begyndte meget skidt, men sluttede forrygende for Vejle i aftes i hjemmekampen mod SønderjyskE.

Braget mellem de to opkomlinge i det bedste selvskab endte 2-1 til Vejle på to scoringer i anden halvleg. De rødblusede lægger sig dermed lunt på en sjetteplads i tabellen efter de første fire kampe.

Men det har været lidt som nat og dag for Vejle på det seneste. I sidste kamp blev en sikker 2-0-føring sat helt og aldeles over styr til et 2-3-nederlag mod AaB, og i aftes var det lige omvendt for vejlenserne, der viste et meget lavt bundniveau i første halvleg men tog revanche efter pausen.

Anderledes er det for sønderjyderne, som har en filosofi, der er til at føle på:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

”Det er hårdt arbejde og dødbolde, vi skal leve på som oprykker,” har SønderjyskE’s sportschef Jacob ’Gaxe’ Gregersen formuleret det.

Billigt straffespark

Netop på en dødbold tog sønderjyderne helt fortjent føringen efter en halv time, da Morten Bertolt fulgte op på et halvklaret hovedstødsforsøg fra Sölvi Ottesen.

Indlægget var lagt perfekt fra specialisten Morten Avnskojold og ramte lige ned i det Vejleforsvar, der i aftes var uden karantæneramte Bora Zivkovic og den skadede Sladan Peric, og som derfor så meget skrøbeligt ud.

I stedet spillede blandt andre den nye højtestimerede venstreback Helder Cabral, men lige som resten af vejlenserne haltede det både offensivt og defensivt for portugiseren.

Derfor vakte det glæde i Vejlelejren, at dommerdebutanten Kenn Hansen tilkendte de rødblusede et af de billige straffespark, da Sölvi Ottesen stort set ikke kunne undgå at strejfe benet af den vævre Pablo Piñones-Arce i feltet. Vejles bedste mand eksekverede selv.

Udligningen ændrede helt på magtforholdet. SønderjyskE ville nu kun forsvare det ene point, mens Vejle satsede på at hive den anden sæsonsejr i hus. Det pres kunne gæsterne ikke dæmme op for, og godt et kvarter før tid viste Vejle, hvorfor de har større chance for at redde livet i den bedste række. På Brian Nielsens indlæg steg Steffen Kielstrup til vejrs i fri position og gjorde det til 2-1.

faktaboks