Næstformand i chok: Hvordan kunne det ske

23. nov 2019
Der var ingen betjente til at bevogte Hemin Dilshad Saled på en retspykiatrisk afdeling i Slagelse. Det er på trods af, at han ugen forinden var bevogtet af to til tre betjente i døgndrift.

Hemin Dilshad Saleh flygtede i tirsdags fra en retspsykiatrisk afdeling i Slagelse ved hjælp af et par kammerater og nogle våben, som de truede sygehuspersonalet med.  

Det kunne ske, fordi der ikke var betjente til at bevogte det 24-årige bandemedlem. Ugen forinden havde han ellers været bevogtet af to-tre betjente i døgndrift, da han var anbragt på psykiatrisk ambulatorium på Bispebjerg Hospital i København

LÆS OGSÅ: Befamlet af chefen - Andorthe udsat for sexchikane i politiet

Det undrer næstformanden i Dansk Sygeplejeråd i Region Sjælland, Ulla Birk Johansen:

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Jeg er stadigvæk forundret, overrasket og chokeret på vores medlemmers vegne, over at sådan en situation kan ske, siger hun til TV 2 Øst.

Efter oplsyninger fra tv-stationen kræver næstformanden en forklaring på, hvorfor man på under en uge gik fra massiv bevogtning til ingen. 

LÆS OGSÅ: Lærer opfordrede børn til at tungekys og filmede det

En ansat fra Bispebjerg Hospitals retspsykatriske afdeling, der ønsker at være anonym, har ondt af sine kolleger fra Slagelse: 

- Jeg synes, det er rigtig synd for de her ansatte, mine kollegaer i Slagelse, at de bare får kastet ham ud, og så må de selv klare det, når vi hos os har haft tre politibetjente døgnet rundt, siger den ansatte i Region Hovedstaden.