Næsten 3.000 fartbøder uddelt ved skoler

18. aug 2008
30 af de fartsyndere, som politiet nappede i en kontrol ved landets skoler, trykkede så hårdt på speederen, at de nu skal til en ny køreprøve.

Skoler og andre steder med børn i trafikken bør bilister være ekstra opmærksomme og i hvert fald ikke træde for hård på speederen. Men det er åbenbart gået hen over hovedet på en hel del af landets bilister. Efter en uges fartkontrol i forbindelse med skolestarten har politiet uddelt næsten 3.000 fartbøder.

I alt 2.778 fik en bøde for at køre for hurtigt. Langt hovedparten - nemlig 2.533 - blev taget i at køre for hurtigt i byzone og altså i nærheden af en skole. 30 af dem havde så meget tryk på speederen, at de kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, der afslører, at det ikke kun var farten, den var gal med.

12 havde ikke noget kørekort

Ved kontrollen fandt politiet også 87 bilister, der ikke havde sørget for at spænde deres børn fast i bilen. De fik både en bøde og et klip i kørekortet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Heller ikke selerne havde bilisterne det for godt med. 573 bilister kan se frem til en bøde for ikke at bruge sikkerhedsselen.

Som om det ikke var nok, har politiet også taget 56 bilister i at tale i en  håndholdt mobiltelefon under kørslen, 12 i at køre bil uden at have et kørekort. Dertil kommer syv bilister, som kørte, selvom de har fået frakendt deres kørekort. Og så blev tre nappet med for meget alkohol i blodet.

I alt standsede politiet 5.315 køretøjer i løbet af kampagnens uge. Fartkontrollen fortsætter frem til fredag den 22. august.

faktaboks