Nægtede at gi hånd til chef får erstatning

22. maj 2013, 09:53
Praktikant ville ikke give hånd til chefen og får nu 30.000 kr. i erstatning.

En ny praktikant nægtede at give hånd til chefen på arbejdspladsen, men det var ikke ham, der kom i problemer. I stedet har han fået 30.000 kr. i erstatning, og den kvindelige chef har fået en skriftlig advarsel.

Det skriver den lokale avis i den svenske by Trollhättan.

Sagen startede, da Folkeuniversiteten i kommunen havde ansat en mandlig praktikant til integrationsafdelingen. Da praktikanten var på besøg på sin kommende arbejdsplads, afviste han at give hånd til sin kommende chef med den begrundelse, at hans religion forbyder ham at give hånd til kvinder, med mindre han kunne vaske hænder efterfølgende.

Den kvindelige chef meddelte ifølge avisen praktikanten, at han skulle kunne give alle mennesker hånden for at arbejde i afdelingen. Men at det var i orden, at han vaskede hænder efterfølgende.

Da han ikke kunne acceptere det, kom sagen op for den svenske diskriminationsombudsmand. Allerede inden sagen var afsluttet her, valgte arbejdsgiveren imidlertid at betale praktikanten 30.000 svenske kroner i erstatning. Samtidig fik lederen en advarsel for at have brudt kommunens integrationspolitik.

Kilde: Ttela.se