- Jeg frygtede, at jeg ville miste mit job, hvis jeg sagde fra. Men jeg kunne ikke leve med, at hygiejnen ikke blev overholdt, siger Mila Ibrahimovic Kekec. Det er ikke hende på billedet. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Nægtede at genbruge mundbind: Nu har klinikassistent fået en fyreseddel

16. maj, 13:01
Klinikassistent Mila Ibrahimovic Kekec mener selv, at det har kostet hende en fyreseddel, at hun nægtede genbruge et mundbind, selvom det er stik imod myndighedernes anbefalinger.

Klinikassistent Mila Ibrahimovic Kekec nægtede at genbruge et mundbind, og det har i hendes optik kostet hende en fyreseddel. Det skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Tandlæger tager ekstra gebyr under coronakrisen: Mundbind og visirer koster dyrt

Mila Ibrahimovic Kekec var indtil 28. april ansat hos Tandlægehuset Smørum. Her oplevede hun,  at klinikejer Natasja Bruun bad hende om at genbruge et mundbind. Selvom det var vasket, er det imod myndighedernes anbefalinger, som siger, at værnemidler skal kasseres efter brug, og derfor nægtede Mila Ibrahimovic Kekec.

- Jeg frygtede, at jeg ville miste mit job, hvis jeg sagde fra. Men jeg kunne ikke leve med, at hygiejnen ikke blev overholdt, siger hun til Ekstra Bladet.

Efterfølgende får hun besøg af Natasja Bruun, som meddeler, at hun er fyret på grund af coronakrisen.

Klinikassistentents fagforening er efterfølgende gået ind i sagen.  Anja C. Jensen, sektornæstformand i HK Privat, kalder det over for Ekstra Bladet 'en usaglig opsigelse'. Derfor har HK Privat nu rejst sagen over for Tandlægeforeningen.

Ekstra Bladet har kun kunnet få en skriftlig kommentar fra tandlæge og klinikejer Natasja Bruun.

'Forklaringen på Milas udtalelse mod mig skal findes i at der er tvist imellem mig og Mila angående hendes ansættelses forhold,' skriver hun til avisen.

LÆS OGSÅ: Tandlæge-chef forsvarer udskældt coronagebyr: Andre tager 500 kroner