Nabo: Svært at tro på røveriforbindelse

19. aug 2008
Naboen til den ransagede ejendom i Sengeløse har kendt to af beboerne i over ti år. Han tvivler på, at de kan have forbindelse til Danmarkshistoriens næststørste røveri.

Det er dagen derpå i den lille landsby Sengeløse vest for København. Mandag rykkede politiet masssivt ind på en ejendom på Ågesholmsvej lidt udenfor byen i jagten på at få opklaret millionrøveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby.

Betjentene endevendte huset og haven og anholdte to personer på henholdvis 63 år og 38 år. Der er også blevet fundet våben på stedet.

Den gule et-etagers ejendom vrimlede tirsdag formiddag stadig med politifolk, der fortsatte ransagningen, mens afspærringer gjorde det umuligt for journalister og nysgerrige forbipasserende at gå ned ad de to grusveje til grunden, hvor der også ligger flere autoværksteder.

Isoleret hus

Hvis der er noget at skjule, har de mistænkte valgt det helt rigtige sted. Den gule ejendom ligger isoleret i midten af to store kornmarker, og der er langt til naboen.

På trods af afstanden kunne beboene på nabogården dog hele natten følge politiets arbejde på ejendommen, da store lygter lyste hele grunden op. Manden i nabohuset forklarer, at der i alle de 11 år, han har boet på stedet, har boet en far og en søn i nabohuset - to mænd, der efter hans eget udsagn kigger meget dybt i flasken.

Derfor har naboen svært ved at forestille sig, at de to alkoholiserede mænd har kunnet spille en rolle i det spektakulære og nøje tilrettelagte millionrøveri, hvor gerningsmændene for godt en uge siden slap væk med 60 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering i Brøndby.

- De plejer bare at køre rundt på knallerter, så jeg tvivler på, at de overhovedet kan køre bil, siger han.

Naboen erkender dog, at det er begrænset, hvor godt han egentlig kender de to anholdte. De to mænd er kun lejere af ejendommen, som ejes af en vvs-mand, der bor i et hus bagved politiafspærringerne. Naboen ved ikke, om der bor flere personer end de to mænd til leje på ejendommen.

Snakken går

Samme mystik finder man i hjertet af Sengeløse, hvor snakken går i Brugsen. Her kender ingen personer de folk, der har boet i ejendommen på Ågesholmvej. Det eneste, man er sikker på, er, at 'der før har boet nogle værre banditter derude.'

Indtil videre følger brugsuddeleren sagen på fjernsynet bag ved kassen, hvor politiet ikke har andet nyt, end at det senere i dag vil komme frem om de to mænd, der er anholdt på ejendommen ved Sengeløse, bliver sigtet for røveriet og kommer i grundlovsforhør, eller om de bliver løsladt.

De 60 millioner kroner, der søndag i sidste uge blev stjålet fra Dansk Værdihåndtering, er stadig ikke fundet.

faktaboks