Københavnerne nyder forårssolen ved Göteborg Plads og Sandkaj i Nordhavnen i København- Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nabo i chok: Unge skider og tisser alle vegne

27. apr 2020, 20:28
Der er ingen adgang til toiletter for de mange unge, der fester og drikker på Sandkaj i København. Derimod søger de mod terrasser, opgange og buske, lyder det fra en nabo.

Med sin egen havnepromenade er kvarteret Sandkaj i Københavns Nordhavn blevet til et populært samlingssted for unge  københavnere.

LÆS OGSÅ: Landsdækkende kæde går konkurs

Coronakrisen har ikke fået de unge til at blive væk fra Sandkaj, der med sit havnebad og nye faciliter er et velbesøgt mødested, når der skal festes og drikkes i det lune forårs- og sommervejr. 

Det, der bliver puttet ind, skal også ud igen, og dét er sammen med larmende adfærd og masser af affald et problem i området, forklarer en beboer til TV 2 Lorry.

- Der er ingen toiletter ved Sandkaj, og derfor vælger de unge at søge mod terrasser, opgange og buske, lyder det fra Malene Franklen, der er beboer i Sandkaj, til den regionale tv-kanal.

Der har i de senere år været opsat toiletvogne af kommunen ved Sandkaj i højsæsonen, men sådan er det ikke i dette forår. Det var ellers planen, at toiletvognene skulle erstattes af et offentligt toilet ved et lokalt aktivitetshus, men Københavns Kommune kører med en begrænset form for adgang til de kommunale toiletter på grund af coronakrisen. Derfor er der ikke adgang til toiletterne ved huset i Nordhavnen. 

Kommunen er nu i dialog med Københavns Politi om en form for toiletåbning, og samtidig oplyser politiet, at de har fokus på de mange gæster ved Sandkaj.

-Vi har set, at mange borgere har søgt hen mod de områder i det gode vejr. Derfor er vi kontinuerligt til stede for at sikre, at der ikke er for mange borgere samlet, og at der bliver holdt afstand, lyder det fra politiet i en mail til TV 2 Lorry.