Mette Frederiksen og Jeppe Kofod fra Socialdemokratiet går med i Folkets Klimamarch i København. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Mystiske Venstre-spioner filmer Mette F. i smug

30. maj 2019
Et par unge medlemmer af Venstre Ungdom har under valgkampen filmet Mette Frederiksen i smug.

Mette Frederiksen (S) rejser ikke alene, når hun i disse dage og uger turnerer landet tyndt i kampen for at sikre sig nøglerne til Statsministeriet.

Partifæller og pressefolk følger i hælene på Socialdemokratiets formand, der på sin valgkamp også har fået selskab af nogle mystiske medlemmer af Venstre Ungdom.

Læs også: Hans Engell: De får en kæmpe vælgerlussing

Ekstra Bladet skriver i dag, at centrale medlemmer af Venstres ungdomsparti har fulgt tæt med i Mette Frederiksens valgkamp. De unge partisoldater har typisk holdt sig lidt på afstand, når hun har været ude og møde vælgerne, men med mikrofoner og kamera har de optaget store dele af statsministerkandidatens valgkamp.

På Ekstra Bladets hjemmeside kan man se et foto fra Herning, hvor Mette Frederiksen deltog i et vælgerarrangement, og i baggrunden af billedet ses to unge mænd med kameraer i hænderne, mens mørke solbriller dækker deres øjne.

Mette Frederiksen gæstede i lørdags Bytorvet i Albertslund ved København, og her var de to unge VU’ere Ivan Al Halili og Carl Grauballe igen at finde med kamera og mikrofoner.

Journalisten fra Ekstra Bladet tog kontakt til Carl Grauballe for at finde ud af, hvorfor de unge Venstre-løver var mødt op til endnu et besøg fra Mette Frederiksen. Svaret på dét spørgsmål var, at de blot var mødt op for at se arrangementet.

Meget klogere blev journalisten ikke, da vedkommende spurgte om, hvor de to unge mænd kommer fra.

- Jamen, vi kommer fra os selv, hvis man kan sige det sådan. Vi filmer lidt til os selv, lød det fra Carl Grauballe, der er formand for VU i Horsens.

Svaret var også diffust til spørgsmålet om, hvorvidt de to solbrilleklædte teenagere kom fra Venstre Ungdom. Men dagen efter blev Carl Grauballe fotograferet på Christiansborg, hvor han med Venstre-flag i hånden kan ses juble over partiets resultat ved Europa-Parlamentsvalget.

Jakob Sabroe er formand for Venstre Ungdom, og han oplyser, at idéen til overvågningen er opstået i ungdomspartiet, mens man i Venstre ikke er klar over, at overvågningen af Mette Frederiksen, der er stået på i mere end en måned, foregår.