Mystisk: Tysk gigant blærer sig med AMUopkøb

7. aug 2012
Samarbejde mellem tysk milliardkoncern og AMUskolen TUC starter med mystisk uenighed. Ikke en eneste AMUkrone havner i tyske lommer, forsikrer direktør for den skandaleramte køreskole.

Allerede inden samarbejdet mellem den skandaleramte storkøreskole TUC og den tyske transportgigant Dekra er skudt i gang, er der støj på linjen.

Det tyske milliardforetagende, der har 25.000 medarbejdere i 50 lande, bryster sig nemlig af at have overtaget transportskolen med opkøbet af aktiemajoriteten i 'TUC-gruppen'.

"Den internationale ekspertorganisation Dekra Se erhverver sig flertallet af andele i den danske TUC-gruppe," indleder Dekra en pressemeddelelse.

Men sådan hænger virkeligheden altså slet ikke sammen, erklærer TUC-ejer Morten Mathiesen.

"Hvorfor Dekra skriver som de gør, ved jeg ikke, men lad mig slå fast: Der er ikke sket ejerskifte af TUC," siger han til Avisen.dk.

Derimod har tyskerne og den danske transportuddannelseskoncern, der driver fem køreskoler og et jobcenter herhjemme, indgået et samarbejde med henblik på, at åbne nye uddannelsessteder i Norge og Sverige, forklarer Morten Mathiesen.

Dekra og TUC vil indtage Norden

Avisen.dk har flere gange været i kontakt med Dekras hovedkontor i Stuttgart, for at få en forklaring, men tyskerne henviser til Morten Mathiesen.

Han forklarer, at Dekra ganske rigtigt ejer hovedparten af et nyt holdingselskab, vis mål det er at starte nye skole til efteruddannelse af chauffører i Norge og Sverige.

"Men der er ikke tale om en overtagelse. Vores danske skoler har ikke skiftet ejere," slår Morten Mathiesen fast, og garanterer, at danske AMU-midler ikke ender i tyske lommer.

Men i pressemeddelelsen på Dekras hjemmeside udtaler Morten Mathisen, at samarbejdet åbner muligheder for vækst på hjemmemarkedet - altså Danmark, "samt videre frem".

Mystisk uenighed

Flemming Ploufeldt, der er professor på CBS med speciale i fusioner og ledelse, undrer sig over uenigheden mellem virksomhederne.

"Når man læser pressemeddelelsen fra Dekra så får man det indtryk, at tyskerne har overtaget TUC. At det så ikke er de faktiske forhold er ganske usædvanligt," siger han.

[articleId="179125" , "Læs artiklen"]

TUC har flere gange været i myndighedernes søgelys på grund af systematisk svindel med AMU-tilskud.

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har således forlangt næsten otte millioner kroner tilbage, som TUC eller relaterede firmaer uberettiget har fået udbetalt i tilskud - og flere sager efterforskes fortsat.