Muskelsvindfolk: Vi vil gerne i arbejde igen

27. apr 2012
Muskelsvindfonden støtter Venstres forslag om at tvinge kommunerne til at tilbyde førtidspensionister at få genåbnet deres sag.

Kommunerne skal pålægges at tilbyde førtidspensionister at få genåbnet deres sag.

Det foreslår Venstre, og forslaget får fuld støtte fra Muskelsvindfonden, der har mange førtidspensionister som medlemmer.

”Der er mange af vores medlemmer, der gerne vil prøve at skifte førtidspension ud med fleksjob, hvis de kan klare det. Derfor bakker vi op om Venstres forslag om at få kommunerne til at hjælpe førtidspensionisterne på vej med et tilbud,” siger Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden.

Han tilføjer, at mange af foreningens medlemmer er så svækkede, at de aldrig kan vende tilbage til arbejdsmarkedet.

”Men for dem, der kan, er det positivt, at man vil komme med et tilbud i stedet for bare at lade dem gå i glemmebogen,” siger han.

Kræver flere fleksjob

Ligesom Landsforeningen af Førtidspensionister frygter Muskelsvindfonden dog, at tiltaget kan forværre arbejdsløsheden blandt fleksjobbere.

”Hvis man vil have førtidspensionisterne væk fra førtidspension, er det en forudsætning, at man skaffer de fleksjob, der kræves. Det er jo meningsløst at bruge kræfter på at øge køen af mennesker, der venter årevis på et egnet fleksjob,” siger Henrik Ib Jørgensen.

For tiden er cirka 17.000 personer godkendt til fleksjob, men uden at kunne finde en egnet stilling.

Henrik Ib Jørgensen foreslår, at man kan skaffe flere fleksjob i de kommende forhandlinger mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen.

Derudover mener han, at offentlige arbejdspladser skal gå foran ved at oprette flere fleksjob.