Musearm Sådan undgår du arbejdsskader

7. aug 2009

Musearm er blevet en af de mest almindelige arbejdsskader. I virkeligheden dækker ordet over en række forskellige helbredsproblemer, for eksempel seneskedehindebetændelse og tennisalbue, men fælles er, at det kommer som følge af mange timers arbejde foran en computer.

Hvis dit daglige arbejde foregår foran en computer med tastatur og mus, kan en dårlig arbejdsstilling eller en gentaget bevægelse hurtigt blive en belastning for skuldre, albue eller håndled. Et typisk problem er, at arme og hænder ikke er afslappede under arbejdet, og at den konstante spænding irriterer led og muskler og udvikler sig til betændelse.

Der er mange ting, du kan gøre for at undgå musearm. For det første er det vigtigt at have en god arbejdsstilling, hvor du føler sig afslappet. Men samtidig er det også vigtigt, at du varierer din arbejdsstilling og holder små eller længere pauser. Du kan også få forskellige ergonomiske tastaturer og mus, der gør arbejdet mindre belastende. Tal med din arbejdsmiljørepræsentant om mulighederne for at forebygge problemer med musearm.

Det er muligt at få en museskade anerkendt som arbejdsskade med erstatning, men der har også været en del tilfælde, hvor det ikke er lykkedes.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her