Den 22-årige murerlærling Aske Barfod Sivesgaard fra landsbyen Bjerndrup i Sønderjylland er gået i tænkeboks.

LÆS OGSÅ: Redaktør om næstformands-krig: Hun er favorit

Mandag blev han i Københavns Byret idømt ubetinget fængsel i seks måneder for, at have deltaget i kampe imod Islamisk Stat i Syrien.

Tilmeld dig nyhedsbrevet A4 Morgen her

Aske Barfod Sivesgaard kæmpede på kurdisk side, og er blot anden dansker, som er dømt efter straffelovens paragraf 114 j, der er én af de såkaldte terrorparagraffer.

Både Aske Barfod Sivesgaard, hans forsvarer og familie havde håbet på en mildere dom end den som Tommy Mørck fik.

41-årige Tommy Mørck fik nemlig for et par uger siden også seks måneders ubetinget fængsel. Han blev dømt for at rejst ind i en forbudt zone i Raqqa-distriktet cirka 25 gange, mens Aske Barfod Sivesgaard rejste ind og ud én gang.

- Vi havde forventet, han fik rabat i forhold til Tommy (Tommy Mørck, red.), men sådan gik det ikke, så vi er lidt overraskede og skuffede, siger Severin Sivesgaard, som er far til Aske Barfod Sivesgaard, til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Rigmand til Søren Pind: Det passer ikke

Ifølge advokat Rasmus Hedegaard er Aske Barfod Sivesgaard gået i tænkeboks.

- Nu overvejer vi stille og roligt, om det er noget, vi vil gå videre med - eller om andre hensyn i verden er vigtigere lige nu.

Forsvareren har ros til sin klient og har bedt ham om at mærke efter, hvad mavefornemmelsen siger ham.

- Han er en godmodig, stille og rolig jyde, som selvfølgelig blev følelsesmæssigt berørt af dommen, men som tager den som en mand og med oprejst pande. Der skal en del mere til at ryste ham, forklarer Rasmus Hedegaard.

Aske Barfod Sivesgaard har 14 dage til at belsutte om han vil anke dommen, som kan afsones med fodlænke.

LÆS OGSÅ: Raser over ny ferielov: "Tyveri af vores penge"