Murer aktiveret med Hitlerunderskrift

1. sep 2009, 01:05
Jobcenter i København brugte 160.000 kr. på kursus, der underviste murere, præster og økonomer i Hitlers og Napoleons håndskrifter før og efter, de led nederlag. Firmaet bag kurset piller nu undervisningen af programmet.

Murer Lukas Rubin var arbejdsløs i foråret og blev sendt på kursus i det private jobfirma, Aorta. Her skulle han studere Hitlers og Napoleons håndskrifter.

Kurset blev præsenteret af et medlem fra frimurerlogen, der underviste Lukas Rubin og de andre arbejdsløse, der spændte fra pædagogmedhjælpere til teologer og økonomer.

Kurset var et ’Personal Branding’-kursus og Hitler og Napoleon blev brugt som eksempler på det, kursisterne kunne møde i de personlighedstest, mange arbejdspladser bruger til at teste egnede ansøgere.

Bare ikke murerfirmaer – de er mere interesserede i, at mureren kan lave et badeværelse.

”Jeg fik overhovedet ikke noget ud af det, selvom det da var meget sjovt,” siger 25-årige Lukas Rubin, som selv havde bedt om et stilladskursus.

"Sigt efter månen"

Men Jobcenter København mente, at det ville være bedre for hans jobchancer med de fire ugers ’Personal Branding’-kursus, hvor Aortas konsulent opfordrede de ledige på kurset til at ”sigte efter månen”. Ud fra logikken, at ”selvom de ramte forbi, var de stadig blandt stjernerne”.

Aorta fik mindst 1400 kroner per ledig om ugen. Der var 30 på holdet, så den samlede pris blev 160.000 kr. I den første uge fik de arbejdsløse oplæg fra 9 til 13, bl.a. af manden fra frimurerlogen. De andre tre uger skulle de ledige skrive jobansøgninger og så fik de en samtale med en konsulent.

"Det, vi lærte på kurset kunne være klaret på en dag. Det er helt sindssygt at bruge så mange penge på at sende os på et fire ugers kursus," siger Lukas Rubin.

Fortæl om dine oplevelser med private jobfirmaer og ligegyldige aktiveringskurser her.

Forklaringsproblem

Aortas ejer Hans Poulsen har svært ved at forklare, hvad de ledige fik ud af at studere Hitlers og Napoleons underskrifter. Han fortæller om oplægsholderen fra Frimurerlogen:

"Det er en, der hedder Kurt, der har været mange år i omplaceringsbranchen, og han har snakket om at klare sig til jobsamtaler og test. Jeg snakker med folk, og jeg har ikke oplevet utilfredshed på den måde. Men den Hitler-historie, den piller vi af omgående".

Lukas er i dag igen i arbejde som murer. Ikke ved hjælp af de kreative indslag på jobkurset, men  fordi hans gamle chef ringede og tilbød ham et job.