Moses havde XFaktor nok til karruseljobbet

23. okt 2011
26årige Moses Knudsen arbejder som kontrollør i Tivoli. For at få jobbet skulle han først igennem en audition.

Sammen med 30-40 håbefulde andre stod 26-årige Moses Knudsen for nylig linet op i en række i Tivoli i København.

Fælles for alle i rækken var, at de var ansøgere til et job som servicepersonale i forlystelseshaven.

Nu var deres ansøgninger udvalgt blandt hundredvis af andre, og næste trin var derfor at give en ’live’ præsentation af sig selv.

”Jeg følte mig rimelig sikker. Jeg stod cirka midt i rækken, så da det blev min tur, havde jeg allerede gjort mig nogle tanker om, hvad jeg ville sige, og hvordan jeg skulle agere,” siger den nu ansatte Moses Knudsen.

Tivoli: Vi får bedre indtryk af kandidaterne

Han var - nok ganske uvidende - en del af ny tendens, når firmaer som Tivoli og restaurantkæden Bone's ansætter folk. Det sker via auditions eller castings, der ellers mest er brugt i teaterverdenen eller til realityshows som X Factor.

Men Tivoli er begyndt på det. Ifølge HR-chef i Tivoli, Dorthe Dinesen, giver det et bedre indtryk af, hvor godt egnet kandidaterne er til jobbet.

"Jobbet som servicemedarbejder i Tivoli handler om at være klar til at møde gæsterne med den rette attitude, er det værdifuldt at opleve kandidaterne i mødet med os og de øvrige deltagere,” siger Dorthe Dinesen til Avisen.dk.

Vant til det

Moses Knudsen er temmelig afslappet omkring det at skulle til en audition i forbindelse med jobsøgningen.

”Jeg havde det fint med det. Jeg har prøvet at stå foran mange mennesker før,” siger han og forklarer, at han tidligere har været sergent i livgarden og derfor vant til at skulle være fattet foran mange mennesker på én gang.

Bonus for arbejdsgiveren

Moses Knudsen arbejder i dag som ’grøn kontrollør’ i Tivoli. Hans arbejde foregår derfor ved forlystelserne, hvor han primært tjekker billetter og at folk er spændt ordentligt fast.

Ifølge ham selv er det ikke strengt nødvendigt at skulle igennem en audition for at varetage dette job.

”Det er nok snarere en bonus for arbejdsgiveren. Det er en ny, nem og hurtigt måde at banke 40 ansøgere af på én gang,” siger han.

Han kan dog sagtens forstå, at Tivoli gør, som de gør.

”Det er en god måde at få et førstehåndsindtryk af hinanden på. Og det er en god måde, at vise at man er den rette til jobbet og ikke er bange for at stille sig frem foran andre. På den måde kan de hurtigt se, om vi tør åbne munden og kan holde fokus,” siger han.

Tænker ikke på X Factor

For Moses Knudsen ligger ideen om en audition til et job da heller ikke helt så fjernt.

”Jeg tænker ikke på det som en audition ligesom dem, der er til X-Factor for eksempel. Min kæreste er danser, så hun går også hele tiden til audtions for at få job,” siger Moses Knudsen.

Han kan dog godt forstå, udenforstående kan studse over tendensen.

”Det er jo lidt et show i sig selv, så jeg kan godt forstå, at nogen kan forbinde det med realityshows,” siger han.