Mor vil have erstatning efter mordbrandsigtelse

15. aug 2008
Mor vil have erstatning, efter at politiet har frafaldet sigtelsen for mordbrand mod hende.

En 32-årig kvinde fra Fyn, der mistede to børn i en brand, vil søge erstatning, efter at politiet har frafaldet en sigtelse mod hende for mordbrand.

Det siger kvindens advokat til Fyens Stiftstidende.

Efter branden, hvor hendes børn omkom, blev hun sigtet for at stå bag. De sigtelser har politiet droppet, og nu kommer der altså et sagsanlæg.

- Der vil komme et krav om tort for den behandling, min klient har været udsat for. Hvor stort det bliver, ved jeg ikke, og det er heller ikke så vigtigt. Men det må være en naturlig afslutning på en sag som den her, siger den 32-årige kvindes advokat, Jørgen P. Olsen til Fyens Stiftstidende.

- Det blev omgående meldt ud, at der er tale om en mordbrand, og det er en vigtig del af det. Jeg mener, at der er grundlag for et krav om tort, siger Jørgen P. Olsen.

Chefanklager Jan Stick fra Fyens Politi vil ikke kommentere udsigten til et erstatningskrav, men siger til avisen, at han ikke mener, at det var forkert at sigte moderen. Og han fremhæver, at statsadvokaten er på linje, da han ikke har kritiseret sigtelsen.

faktaboks