Mor til trafikdræbt vil bruge befolkningen mod minister

28. aug 2008
Pia Hansens vil samle befolkningen i sin kamp for at få spritbilister straffet efter loven. Hun samler i øjeblikket underskrifter for at lægge pres på Lene Espersen k

Pia Hansens søn 15-årige Mark blev slået ihjel af en spritbilist sidste år, og nu kæmper moderen for at samle befolkningen bag sig i et forsøg på at råbe justitsministeren op.

Hendes klare mål er, at landets dommere retter sig efter den lovgivning, som politikerne har fastsat om straffe.

»Jeg laver plakater og vil stille mig op på gågader og samle underskrifter, fordi jeg vil lægge pres på Lene Espersen (K). Hun har lavet reglerne, så hun skal sørge for, at domstolene handler ud fra den lovgivning, som Folketinget har vedtaget,« siger Pia Hansen, der også samler underskrifter på nettet.

Kæmper for andre

Midt i august sad drabsmanden for retten, og familien venter lige nu på, om sagen skal køre som en domsmandssag eller en tilståelsessag. Anklageren har fortalt Pia Hansen, at hun ikke skal regne med, at spritbilisten får mere end højst to et halvt års fængsel, selvom strafferammen går op til otte år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

»Jeg fik at vide, at der skulle være plads til, at der kunne ske noget, som var endnu værre, nemlig, at flere kunne være blevet slået ihjel. Men når jeg læser lovgivningen, så står der, at 'den som uagtsomt forvolder en andens død', og det betyder altså, at det er nok med én,« siger Pia Hansen.

Hun er godt klar over, at hendes kamp nok er forgæves i forhold til sin egen søn, men hun holder sig i gang på grund af andre.

»Selvom Marks sag bliver afsluttet, så kæmper jeg videre, så andre forældre ikke kommer til at stå i en situation, hvor de føler, at deres dræbte barns liv kun er to et halvt år værd,« siger moderen.

På hjemmesiden www.Mark-hansen.dk har familien lagt alle breve fra politikerne og rigsadvokaten ud, så offentligheden kan læse med. Indsamlingen sker på: www.mark-hansen.skrivunder.dk, og indtil nu har mere end 1900 skrevet under.

faktaboks