Alex Vanopslaghs politiske værdier kommer fra hans bedstefar, fortæller moderen. Bedstefaderen var meget liberal, og han sagde tit , at hver eneste gang han tjente 100 kroner, så skulle han betale de 70 til skat. Det syntes han simpelthen var meget, siger Anni Sørensen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Mor til ny LA-leder: ”Hvis jeg kunne bestemme, skulle han ikke være politiker”

11. jun 2019
Alex Vanopslaghs mor mener, at det er et utaknemmligt job at være politiker,

- Hvis jeg kunne bestemme, skulle han ikke være politiker.

Sådan siger Anni Sørensen til TV Midtvest. Hun er mor til 27-årige Alex Vanopslagh, som er nyvalgt politisk leder af Liberal Alliance.

LÆS OGSÅ: LA-profil: "Jeg er fuldstændig kold i røven"

Anni Sørensen tilføjer, at sønnen har hende og mandens støtte, "når vi nu kan se, at det er det, han brænder for".

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Men glad for sønnens valg af livsbane er hun nu ikke:

- Hvis jeg kunne bestemme, skulle han ikke være politiker. Jeg synes, det er et utaknemmeligt job, for så snart man laver en fodfejl, så bliver man straffet, siger hun til tv-stationen.

Støtten fra mor og stedfar er dog af en vis kaliber. Sammen er de i gang med at nedtage 3.000 valgplakater, som har været med til at bringe Alex Vanopslagh ind på Christiansborg.

Yngste mand i gruppen

Liberal Alliance havde et katastrofevalg grundslovsdag og blev nærmest slagtet af vælgerne. Partiet gik fra 13 til fire mandater - nedgangen kostede blandt andre stifter og leder Anders Samuelsen hans politiske liv.

På Christiansborg skal Alex Vanopslagh som yngste mand i folketingsgruppen styre Ole Birk Olesen, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Henrik Dahl, som har anklaget Anders Samuelsen for blandt andet nepotisme.

Hopper ikke med på legen

Alex Vanopslagh er opvokset i Struer, er 27 år gammel og far til en søn på tre år. Han var i en årrække formand for Liberal Alliances Ungdom og er medlem af Københavns Borgerrepræsentation med bopæl i Vanløse.

Han har i modæstning til Henrik Dahl intet at udsætte på Anders Samuelsens ledelse af Liberal Alliance.

Han har blandt andet sagt til TV2 News:

- Jeg kommer ikke til at hoppe med på en leg, hvor jeg træder på folk, der har stiftet det her parti.

- Havde det ikke været for Anders, så havde det borgerligt-liberale Danmark været fattigt. Så havde vi stået tilbage med Venstre, og det taler for sig selv.