Mor til hjertesyg kræver halv mio. for fyring

9. jan 2010
Gry Hammerborg blev fyret af konsulentguru, mens hun havde plejeorlov med sin hjertesyge søn. Nu kører HK hendes sag i Ligebehandlingsnævnet

Gry Hammerborg kan se frem til langt forår. Foran venter hendes søns måske afsluttende hjerteoperation og inden da en tur i ligebehandlingsnævnet, hvor HK på hendes vegne har krævet 18 måneders løn af konsulentfirmaet Kjerulf og Partnere for at have fyret hende, mens hun havde plejeorlov.

"Sagen er principiel. Selvom Gry ikke var medlem hos os, da hun blev fyret, har vi besluttet at køre den," siger Sanne Aakermann Østrup, juridisk konsulent i HK/Privat.

Avisen.dk skrev i oktober om Gry Hammerborg og hendes mand, der for halvandet år siden fik sønnen Ludvig. Han blev født med en meget alvorlig hjertefejl og er allerede blevet opereret en gang.

Men endnu en vanskelig operation venter, og derfor skal Gry Hammerborg pleje Ludvig hjemme og fik plejeorlov efter barslen udløb.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Stod alene med sagen

Kommunen dækker hele hendes løn efter plejeorloven, men alligevel blev Gry Hammerborg ringet op af sin arbejdsgiver under orloven og fyret. Så faldt opsigelsesvarselet sammen med plejeorloven, og Kjerulf og Partnere kom ikke selv til at betale hende noget.

Gry Hammerborg mente ikke, det var lovligt, men stod alene og brugte 10.000 kroner på selv at hyre en advokat.

Svigtet af sin fagforening

Efter Avisen.dk skrev om sagen fik Gry Hammerborg kontakt til HK, hvor hun tidligere har været medlem. HK har i efteråret vundet to lignende sager om kvinder, der blevet fyret under plejeorlov.

"Jo flere sager vi kan vinde på dette område, jo mere sikkert fodfæste giver det de medlemmer, der har betalt i mange år. Desuden er Gry et menneske, der har kæmpet så meget op ad bakke og stået helt alene. Det mener vi ikke kan være rigtigt," siger Sanne Aakermann Østrup.

Gry Hammerborg var medlem af Ledernes Hovedorganisation, da hun blev fyret, men fagforeningen har tre gange afslået at køre hendes sag, fordi de ikke var sikre på, den kunne vindes. Først to dage efter hun havde bedt om at få en udmeldelsesblanket, fik hun et opkald om, at de havde ændret mening.

"Måske var det et tilfælde. Jeg spurgte, om de ville betale den regning på 10.000 kroner, som jeg selv havde måttet bruge på advokat, fordi de ikke ville tage sagen. Det ville de ikke. Jeg føler, de har svigtet mig, da jeg havde allermest brug for dem," siger Gry Hammerborg.

Det er et spørgsmål om køn

HK kræver nu, hvad der svarer til over 18 måneders løn, fordi HK ikke mener, at Kjerulf og Partneres forklaring om, at fyringen skyldtes "den aktuelle markedssituation" holder. Dermed er det en uberettiget fyring.

Men mest af alt mener HK forældre på plejeorlov bør være beskyttet mod fyring på samme måde, som når de er på barsel.

"Vi mener, det er et kønsspørgsmål, fordi det ligesom barsel er langt overvejende kvinder, der tager plejeorlov. Desværre er det ikke ukendt for os, at kvinder blevet fyret på grund af plejeorlov. Vi har vundet to, tabt en og der ligger endnu en sag på mit bord," siger Sanne Aakermann Østrup

Gry Hammerborg er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til, hvis hun får over en halv million kroner i erstatning. Når hendes plejeorlov er slut, og Ludvig er blevet rask, skal de skal sikre familiens økonomi, så hun kan begynde at læse til skolelærer.

Ledernes Hovedorganisation har ikke kommentarer til sagen.