Oplysninger i sagen om den afdøde Iben Salling Syrik gives til politiet på 114. Foto: Rigspolitiet

Mor fundet død: Nu beder politiet om hjælp

21. dec 2019
Har du oplysninger om "hestepigen" Iben Salling Syrik fra Give, så vil politiet gerne snakke med dig. Dele af sagen er mørklagt.

Knap to uger efter Iben Salling Syrik blev fundet død i familiens sommerhus i Vesterlund ved Give, står politiet fortsat uden at afgørende spor i sagen.

LÆS OGSÅ: Dansk rigmand alvorligt syg: Sælger sit livsværk

Sydøstjyllands Politi arbejder med en teori om, at der er begået en forbrydelse mod den 38-årige fraskilte mor, som boede sammen med sin femårige søn i Give.

- Vi skal naturligvis finde ud af hvordan og hvorfor Iben Salling Syrik døde og om hun døde som følge af en forbrydelse. Derfor arbejder vi med en efterforskning i fuld skala, som om det lå fast, at der er tale en drabssag, som skal opklares, siger vicepolitiinspektør Carsten Thostrup i en pressemddelelse.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Vicepolitiinspektøren opfordrer borgerne til at overveje, om de har oplysninger, der kan indgå som brudstykker i det store puslespil, som er ved at blive lagt.

LÆS OGSÅ: Stor mystik: Hvem har set manden på billedet?

- Ring hellere en gang for meget end én for lidt. Vi skal nok sortere os frem til det, der kan bruges, siger vicepolitiinspektøren og oplyser samtidig, at politiet ligger inde med oplysninger "som vi må holde for os selv".

- Det gør vi, fordi vi jo skal opklare sagen og derfor kan vi ikke risikere at give en gerningsmand fordele ved at afsløre, hvad vi ved eller ikke ved. Der er også et hensyn til en eventuel kommende retssag og til de involverede. Hvor vi står nu, kan vi stadigt ikke oplyse alt, men vi kan resumere de oplysninger, vi kan give, forklarer vicepolitiinspektøren kalder sagen for "potentielt meget alvorlig".

LÆS OGSÅ: Kendt TV2-vært udkørt: Melder afbud til alt

En "hestepige"

Iben Salling Syrik omtales som en "hestepige", der handlede med heste. Hun var ejer af en sort BMW stationcar med registeringsnummer CK30844 og boede sammen med sønnen på Genvej i Give.

Konkret efterspørger politiet blandt andet oplysninger fra folk, der kender til afdødes færden den 7. – 8. december, eller som kendte Iben Salling Syrik fra nærområdet.

Politiet hører også gerne fra folk, der har handlet heste med hende, fra kontakter fra eksempel på sociale medier, eller som på anden måde kender til oplysninger om Iben Salling Syrik.

- Det kan også være oplysninger om personer, som borgeren finder relevante i forhold til hende. Som man kan se, så kan oplysninger også findes hos borgere, der ikke er fra eller omkring Give, men fra hele landet.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du ringe til Sydøstjyllands Politi på telefon 114, hvor politiet er klar til at modtage opkald.

LÆS OGSÅ: Politiker donerer sin løn væk: - Har betalt den højeste pris