Mogens Lykketoft: Det er ikke fair

5. mar 2014, 15:53
De fleste politikere er hårdtarbejdende og ærlige repræsentanter for de mennesker, der har fået dem valgt. Det siger Mogens Lykketoft S, der forsvarer sine kollegaer.

Politikerne er bedre end deres omdømme, mener folketingets formand Mogens Lykketoft (S).

Han reagerer på en undersøgelse, hvor politikerne blandt andet får dumpe-karakter, når det kommer til at være hårdtarbejdende og ansvarlige.

”Det er ikke en helt fair bedømmelse. De fleste politikere, jeg kender og har kendt, er hårdtarbejdende og ærlige repræsentanter for de interesser og synspunkter, der har fået dem valgt til Folketinget og kommunalrådet,” siger Mogens Lykketoft.

Læs om danskernes syn på de folkevalgte her.

Afviser kritik fra Pia K

Han afviser dermed også en kritik fra Pia Kjærsgaard (DF). Hun kæder en voksende politikerlede sammen med en ideal-løs stræben efter magten blandt nutidens politikere.

Pia Kjærsgaard mener også, at det i høj grad er regeringens skyld, at politikere ses som upålidelige og arrogante. Det handler om, at Socialdemokratiet og SF ikke har indfriet en række løfter, de afgav i valgkampen.

Læs interview med Pia Kjærsgaard her.

Men det er en misforståelse at kalde det er løftebrud. Det siger Mogens Lykketoft. Han påpeger, at oppositionen har en interesse i at hænge regeringen ud.

”Socialdemokratiet og SF måtte give afkald på ganske mange af deres valgpunkter for at skrive en regeringsaftale (med Radikale Venstre, red). Det er en grundlæggende misforståelse, at det var et løftebrud. Der er ikke nogen, der kan love noget i dansk politik. Det er altid kompromisser,” siger Mogens Lykketoft.

Bedre end deres rygte

Og mens man kan bebrejde politikere for mange ting – for eksempel at de skændes for meget og samarbejder for lidt – så er det misforstået, at de ikke knokler for de vælgere, der har sat dem i folketinget eller kommunalbestyrelserne, mener Mogens Lykketoft.

Læs hadelisten: Sådan ser folk på dit job.

”Politikere er meget bedre end deres omdømme. Men de har nok selv et betydeligt ansvar sammen med pressen, som også altid ligger dernede på bunden af målingerne. Det handler om, at den måde vi ofte diskuterer på måske mere er drillerier end holdninger. Det er med til at forklare billedet, men jeg synes ikke, at det er nogen fair bedømmelse,” siger Mogens Lykketoft.