Tæt på verden: Modeuge trods terror og brud på internet

11. apr 2013, 11:27
Den udskudte modeuge i Pakistan er i gang. Livlig modebranche går online.

Fashion Pakistan Week med 27 deltagende designerne er nu i gang. Modeugen, der er en årlig begivenhed, bliver afviklet med start den 9. april. Modebranchen i Pakistan er livlig med mange designere. Faktisk er der adskillige modeuger i andre byer i landet.

Eventen blev udsat fra marts på grund af en bombetragedie i Karachis Abbas Town imod en shia-muslimsk moske. Redningsfolk blev ramt af endnu en bombe. Mindst 48 blev dræbt og over 180 sårede.

Den aktuelle bliver streamet live via internet. Helt let er det ikke at afvikle, fordi to af Pakistans fire undersøiske kabler til internet er beskadiget. Landets net kører nu på under halv kraft, skriver Pakistan Tribune.

Der er så meget tryk på mode i Pakistan, at de sidste design kan købes online øjeblikkeligt efter præsentationen på rampen.

Global Voices har talt med tre af designerne, der fortæller, hvordan det er muligt at skabe nyt, når landet er i konstantkrise med terror og dron-angreb. Det er også muligt at se med på de sidste nye trends fra Pakistan.

Tæt på verden

Journalist, Dan Larsen, verdensnyt.dk, skriver nyheder om de fattige lande for Avisen.dk. Danida bidrager til projektet.