Modeller strømmer til forening

4. feb 2011, 22:45
Modeuge: Modeller melder sig ind i forening, der kæmper for ordnede forhold.

Tynde topmodeller fra hele verden er i øjeblikket i København for at gå shows for alle de store designere under Copenhagen Fashion Week.

Ekstreme vægtkrav og for lidt i løn har fået flere danske modeller til at søge hjælp, lyder det fra en nystartet forening for modeller, DaMo.

"Der skal være fokus på trivsel og sundhed og ordnede forhold," siger Ida Burchardi, der er formand i foreningen.

Hun har i disse dage haft travlt med at chatte med de mere end 330 unge piger, der har henvendt sig på facebook, og mere end 100 har allerede meldt sig ind i foreningen.

Afsløringer af, hvordan modeller sulter sig selv og skal leve op til høje vægtkrav, har fået politikere til at true med at fjerne millionstøtten til modeugen, hvis ikke der bliver et overordnet sæt spilleregler om etiske standarder for blandt andet BMI.

Ida Burchardi mener især, at de store modelbureauer bærer et tungt ansvar.

Italien og England langt foran

Sunde modeller er allerede et stort tema i udlandet.

"I London har de for første gang et sæt etiske spilleregler, der skal overholdes under næste modeuge," siger Ida Burchardi.

Og under modeugen i Milano er der allerede krav til modeller, om at de skal have et vist BMI for overhovedet at deltage som model. Det er der ikke i Danmark.

Modelbureau: Det er en god ide

Det mindre modelbureau Diva Models støtter foreningen og håber, flere piger vil melde sig ind i fremtiden. Men prisen for at fastholde ordnede forhold for bureauets modeller høj.

"Jeg har sagt nej til mange ting under denne modeuge, fordi det ikke var godt nok, det de ville tilbyde mine piger. Som minimum skal det ikke koste noget for en model at gå shows under modeugen," siger Lina Barbagello.

"Der må være nogen, der lægger pres på de her unge piger. Det er ikke os, for vi er meget opmærksomme på som bureau at være bindeled til professionel hjælp for pigerne, hvis de har behov for det," siger Lina Barbagello, der er indehaver af Diva Models.

Danske Modeller

Er en uafhængig forening, der startede for et halvt år siden.

Foreningen har 100 medlemmer.

Især på Facebook chatter modellerne med foreningen