18 ansatte i modefirmaet B&C Textiler mister jobbet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Modefirma konkurs: Ansatte mister jobbet

20. maj 2019
Blandt andet udskydelsen af det britiske farvel til EU koster nu arbejdspladser i modebranchen.

18 ansatte i modefirmaet B&C Textiler i Padborg mister deres arbejde efter virksomheden har indgivet konkursbegæring, skriver JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: Togpersonale varsler stor march: "Helt uacceptabelt"

Medejer René Toft Kristiansen peger på udskydelsen af det britiske farvel til EU som en af årsagerne til konkursbegæringen.

Ifølge René Toft Kristiansen ved kunderne ikke, om de risikerer at blive pålagt straf-told for varer. B&C Textiler sælger nemlig varer fra deres kollektioner ni måneder ud i tiden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- England er vores største eksportmarked, og da vi var på messe dér i februar, kunne vi hurtigt se, at den omsætning, vi havde brug for, ikke ville komme hjem. Vi tabte faktisk 25 procent af vores omsætning på to måneder derovre, og samtidig hang kunderne en del med betalingerne, fordi det er så svært for butikkerne, siger René Toft Kristiansen til JydskeVestkysten.

Samtidig flyttede B&C Textiler fra Sønderborg til Padborg sidte år, men indfrielsen af forventninger om øget omsætning er med brexit-usikkerheden udeblevet.

Konkursen kommer til at berøre 18 medarbejdere, hvoraf 13 har arbejdsplads i Padborg. Dertil kommer en tysk og en svensk medarbejder samt tre kørende sælgere.

René Toft Kristiansen fortæller, at B&C Textiler har solgt et af sine brands, Adia Fashion, til Ikast-virksomheden Pardon Clothing. Her vil fire til seks medarbejdere formentlig blive ansat.