Mobiltelefon skyld i fejldosering

28. aug 2008
Medicindrop på Rigshospitalet begyndte at underdosere på grund af en mobiltelefon.

Et barns tilstand udviklede sig kritisk, fordi en pårørende talte i mobiltelefon tæt på et drop, der kontrollerede barnets medicin, pludselig begyndte at underdosere. Det skriver Politiken.

Episoden skete på Rigshospitalet, og pumpen doserede fire millimeter mindre i timen, end det den var indstillet til, imens den pårørende talte i mobiltelefon. Da den pårørende slukkede telefonen, stoppede pumpen med fejldoseringen.

- Det er direkte farligt at have en mobil tændt i hospitalet. Rygter, der siger andet, er helt forkerte, advarer civilingeniør Lars Holm Hansen, der har ansvaret for hospitalsapparaterne, til Politiken og fortsætter:

- Meget af vores udstyr er yderst følsomt, og mobilen kan påvirke for eksempel en respirator. Og selv små ændringer i eksempelvis doseringshastighed af medicin have kritisk betydning, forklarer han.

Rigshospitalet har før oplevet problemer på grund af mobiltelefoner, og selvom sammenhængen mellem mobiler og hospitalsudstyr endnu kun er en mistanke, advarer hospitalet nu på det kraftigste mod brug af mobiltelefoner på hospitaler.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her
faktaboks